Cégvilág

Épületenergetikai fejlesztés az R-Water Kft.-nél

Sikeresen végrehajtott GINOP-projektje révén az akasztói R-Water Kft. napelemes rendszer telepítésével jelentősen csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátásának arányát, egyúttal szeretne hozzájárulni egy fenntarthatóbb jövőhöz.

Az R-Water Kft. 2020. június 12-én támogatói döntésben részesült a GINOP-4.1.4-19-2020-00749 azonosítószámú projekt keretében, ahol 7,9 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.

A pályázat célja a megújuló energiaforrások felhasználására irányuló beruházás, amely Akasztón valósult meg, a napelemes rendszer telepítése a Széchenyi 2020 program keretében történt.

Az új energiarendszer mind az egyes elemeit, mind az egész rendszert tekintve a kor legmagasabb szintű lehetőségeit, elvárásait tükrözi. A vállalkozás olyan rendszert telepített, amely hosszútávon megbízható, korszerű és a környezethez legjobban illeszkedő technológiát tartalmaz.

Fotó: vira.hu

A fejlesztés egyszerre szolgálja a vállalkozás környezettudatos gazdasági versenyképességének erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a rezsiköltségekhez kötődő terhek enyhítését.

Ezt a célt a leghatékonyabban napelemes rendszer kiépítésével lehetett elérni.

Az ingatlan tetőfelületére a projekt során 161 darab KS-310M napelem modult telepített az R-Water Kft. A napelemes modulokat villamosan összekapcsolták, majd 2 darab Eco 25.0-3-S inverterre kötötték. Az egy tonna üvegházhatást okozó gázok éves csökkentésére vetített elszámolható összköltség 348,63 ezer Ft/t CO2, miközben a rendszer fajlagos beruházási költsége 288,499 ezer Ft/kWp.

A projekt hatására jelentős lesz az üvegházhatású gázok éves csökkenésének aránya a fejlesztés előtti kibocsátáshoz képest.

Egyúttal a cég a napelemes rendszer éves primer energia megtakarításából származó előnyökhöz jutott. A fejlesztés eredményeként az R-Water Kft. szeretne hozzájárulni egy fenntarthatóbb jövőhöz.

R-Water Kft. pályázat energiarendszer
Kapcsolódó cikkek