Cégvilág

A DH a járványhelyzetben is rekordokat halmozott

A koronavírus helyett a rekordok miatt marad emlékezetes a Duna House befektetői számára 2020. Az ingatlancég ma este megjelent mérőszámai szerint a negyedik negyedévben rekordot döntött a hitelközvetítés, míg egy negyedévvel korábban az ingatlanjutalékok szintje ért el új csúcsot.

Új csúcsot ért el a Duna House a negyedik negyedévben, mivel a közvetített hitelállomány csoportszinten átlépte a 72 milliárd forintos szintet. A tavalyi év utolsó három hónapja majdnem 34 százalékos bővülést hozott ezen a soron az előző év hasonló időszakához mérten. A kiugró növekedés azt is jelenti, hogy a magyar és a lengyel piac külön külön is rekordszinten búcsúztatta a tavalyi évet.

Ezzel párhuzamosan a DH ingatlanközvetítésből származó bevételei is nőttek, 2,87 milliárd forintra, ami év per év alapon 13 százalékos bővülésnek felel meg

– derült ki a friss mérőszámokat közlő beszámolóból.

Ennél jobb eredményt csak 2020 harmadik negyedéve hozott, akkor 2,91 milliárd forint folyt be az ingatlanközvetítési jutalékból csoportszinten.

Fotó: Kallus György / VG

Magyarországon a lakóingatlan piac a 2019-es szinteken kezdett tavaly, majd a COVID-19 járvány kapcsán hozott kijárási korlátozások hatására

drasztikusan visszaesett a forgalom március második felében, a hónap utolsó hetében 67 százalékos zuhanást produkálva év/év alapon. A volumenek

május végére zártak vissza a korábbi szintekre. Júniusban már 11 ezernél is több ingatlantranzakciót becsült országszerte a vállalat, mely közel azonos a 2019 nyár elején látottakkal.

A csütörtök este megjelent negyedik negyedéves mérőszámok ismeretében a Duna House vélhetően mintegy 7,5 milliárd forintnyi ingatlanközvetítési jutalékra tehetett szert 2020 egészében. Az ingatlanközvetítő majd február 26-án teszi közzé 2020. negyedik negyedévéről szóló gyorsjelentését. A vállalat papírjainak árfolyama csütörtökön 2,1 százalékkal került feljebb és hétfőtől számítva már mintegy 6,5 százalékot drágult a papír.

negyedév mérőszám Duna House jutalék prémium kategória gyorsjelentés DH hitelközvetítés
Kapcsolódó cikkek