Cégvilág

A Pénzügyminisztérium oldala nyerte el az „Az Év Honlapja” díjat

Tavaly is díjat nyert az okosanapenzzel.hu, a Pénzügyminisztérium weboldala így két egymást követő évben lett az év honlapja.

Tavaly is díjat nyert az okosanapenzzel.hu, a Pénzügyminisztérium weboldala így két egymást követő évben lett az év honlapja a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) pályázatán.

A szakmai zsűri különdíját Varga Mihály pénzügyminiszter vehette át Varga Istvántól, az MMSZ elnökségi tagjától, a díj alapítójától.

A tárca által 2019-ben útjára indított okosanapenzzel.hu oldal a pénzügyi tudatosság erősítését szolgálja. Az oldal elindításának évében már megkapta az „Az Év Honlapja” elismerést.

A zsűri most is kiemelte, hogy a könnyen kezelhető és jól átlátható felület minden korosztályt megszólítva kínál márkasemleges és hasznos pénzügyi tudnivalókat.

Az oldal mintegy iránytűként szolgál az elérhető pénzügyi információk között. A szöveges anyagok mellett rövid, magyarázó kisfilmek, sőt háztartási költségvetési kalkulátor és a pénz világába kalauzoló játék is várja a látogatókat.

Fotó: AFP

A Pénzügyminisztérium saját fejlesztésű honlapja a koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben is nagy segítséget jelenthet, ugyanis információt nyújt azokról az intézkedésekről is, amelyekkel a kormány a vállalkozásokat és a háztartásokat segíti.

A kormány a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztését célzó stratégiáját, illetve a hozzá igazodó cselekvési tervet 2017-ben indította útjára.

A Pénzügyminisztérium ennek érdekében társminisztériumokkal (EMMI, ITM) és partnerszervezetekkel (Pénziránytű Alapítvány, Magyar Bankszövetség, Magyar Államkincstár, Állami Számvevőszék, Diákhitel Központ) számos programot szervez.

Ilyen a PÉNZ7 rendezvénysorozat a közoktatásban, számos pénzügyi témájú diákverseny, valamint a stratégiához kapcsolódik a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért díj elindítása is. Tavaly decembertől pedig egy újabb online vetélkedőn – ZsetON – Hangolódj a pénzügyekre! – is részt vehetnek a pénzügyi ismeretek iránt érdeklődő fiatalok.

okosanapenzzel.hu Pénzügyminisztérium „Év honlapja”
Kapcsolódó cikkek