Cégvilág

Beárazta az MKB a Masterplast fejlesztéseit

Az MKB Bank frissített modelljében 2628 forintra emelte az építőanyag-gyártó részvényeinek célárát, továbbra is vételre ajánlva.

Nagy növekedést jelez előre a Masterplast pénzügyi mutatóiban az MKB Bank legfrissebb elemzése, amelyben a befektetési szolgáltató 929 forintról majdnem a háromszorosára, 2628 forintra emelte az építőipari alapanyagokat gyártó társaság részvényeinek célárát. A hétfői záróárhoz képest ez további 14 százalékos emelkedést vetít előre 2020 magyar sztárpapírjának, így a bankház ajánlása továbbra is vétel. A korábbi, december közepén felülvizsgálat alá helyezett árfolyam-várakozást a vállalat közelmúltban bejelentett nagyberuházásai és növekedési tervei tették idejétmúlttá.

A Masterplast Sárszentmihályon 9,5 milliárd forintból épít egészségipari alapanyagokat előállító üzemet,

szerbiai üvegszövetgyárát pedig 7,5 millió euróból fejleszti, mindkettőt jelentős vissza nem térítendő állami támogatással.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

A frissített értékelési modelljébe már ezek várható eredménynövelő hatását is beépítette a bankház. Az új egészségipari üzletág dinamikus növekedés előtt áll, és az egészségügyi textíliák piacán a következő években várható, átlagosan 4,9 százalékos éves bővülését is felülmúlhatja a Masterplast,

miközben ezeket a termékeket magasabb haszonkulccsal értékesítheti, mint az építőipari termékeket.

Az MKB a társaság várakozásainál valamivel mérsékeltebb, ám így is jelentős bevételnövekedési dinamikával számol. Idén 17 százalékkal 144 millió euróra emelkedhet a forgalom, jövőre pedig már 163,6 millió eurót vár ezen a soron a bankház, szemben a Masterplast rendre 151 és 176 millió eurós terveivel. A 200 millió eurós szintet a vállalat várakozásához képest egy évvel később, 2024-re éri el az értékesítés az MKB szerint. Az üzemi eredményt (EBIT) idén 12,7 millió euróra várja a bank, a következő két évben pedig egyaránt további 10 százalék feletti bővülés várható, 2024-től viszont némileg lassulhat a növekedés üteme, 2025-re az EBIT átlépheti a 18 millió eurót. A beruházási költségek miatt idén készpénzsemleges lehet a vállalat, 2022-től azonban bőséges és egyre nagyobb szabad készpénzáramlásra számíthat.

Jövőre 9,1 millió euró, azt követően pedig 10,5, majd 12,4 millió eurós szabad cash flow várható.

 

MKB Bank egészségipar Masterplast célár elemzés
Kapcsolódó cikkek