Cégvilág

Most is nyolc részvény kereskedését korlátozzák

Fejenként csak egy GameStop vásárolható a Robinhoodon.

Nem heverték ki a GameStop spekuláció múlt heti hullámait a brókercégek. A WallStreetBets fórum kisbefektetői körében is népszerű, díjmentes kereskedést ajánló Robinhood kereskedési platform múlt pénteken már 50 vállalat részvényének kereskedését limitálta. Miután múlt csütörtökön, példátlan módon letiltotta nyolc vásárlását és egymilliárd dollár fedezetkiegészítést kért be az ügyfelektől.

Fotó: Daniel ROLAND / AFP

A legfrissebb bejelentés alapján hétfőtől nyolcra – GameStop, AMC Entertainment, BlackBerry, Koss, Express, Nokia, Genius Brands, Naked Brand – szűkítik azon részvények körét, melyekkel csak korlátozottan lehet kereskedni a Robinhoodon.

A korlátozások alapján csak bizonyos számú részvényt és opciós kontraktust tudnak vásárolni az ügyfelek a felsorolt részvényekből – mondta a Világgazdaságnak Józsa Bence, az Equilor junior elemzője. Ami a legnépszerűbb GameStop esetében maximum egy darab részvény vásárlását jelenti és öt opciós kontraktust. A lépést azután hozta a vállalat, miután az elszámolóház megtízszerezte a letéti követelményt – tette hozzá.

AMC GameStop Robinhhod Blackberry
Kapcsolódó cikkek