Cégvilág

MFB Pontokon kínálják majd az új, kedvezményes kölcsönt

A Magyar Bankholding tagbankjai felkészültek arra, hogy az ország legnagyobb MFB Pont-hálózatán keresztül a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön elnevezésű államilag támogatott hitelkonstrukcióval is segítsék az ország egész területén a válság miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások újraindulását.

A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank fiókjaiban működő MFB Pontokon a termék részletes kidolgozását követően, a lehető legelső időponttól elérhető lesz az új a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön, segítve azokat a vállalkozásokat, amelyek önerőből nem tudnak a Covid-járvány miatti korlátozások feloldása után újraindulni.

A tízéves futamidejű, legfeljebb tízmillió forintos hitel kamata nulla százalék, és az első három évben nem kell törleszteni.

A forgóeszköz hitel segítséget nyújthat a napi működési költségek finanszírozásában is, és minden olyan vállalkozás igényelheti, amelyet 2020. március 16-a előtt alapítottak.

Az MFB Pontok a járvány eddigi időszakában is komoly szerepet játszottak a gazdaság vérkeringésének fenntartásában, a kkv-k likviditásának biztosításában. Tavaly az MFB Pontok rekordforgalmat bonyolítottak le, a legnépszerűbb termék pedig a nulla százalékos működési hitel volt, amelyet kifejezetten a koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére indítottak.

Fotó: VG / PR

A Magyar Bankholding tagbankjai az NHP Hajrá! forrás közvetítésében is meghatározó szerepet játszottak 2020-ban. A vállalati hitelezési piacon meglévő 20 százalékos részesedésüket jelentősen felülmúlva az NHP Hajrá!-ban a teljes kihelyezés több mint harmadát, 34 százalékát mondhatták magunkénak.

A hitelintézetekre meghatározó feladat hárul a vállalkozások finanszírozásával a gazdaság újraindításában, amiben az új, államilag támogatott hitelkonstrukció fontos szerepet játszhat. A bankok felelőssége, hogy a vállalkozások a megfelelő időben jussanak a működéshez és fejlődéshez szükséges forrásokhoz. A Magyar Bankholdinghoz tartozó hitelintézetek piaci súlyukat meghaladó mértékben tervezik növelni vállalati hitelezésüket a következő időszakban is, aminek érdekében az összes államilag támogatott konstrukciót és saját termékeiket is kínálják a vállalkozások működésének és fejlesztéseiknek a finanszírozására

– mondta el dr. Barna Zsolt, a Magyar Bankholding Zrt. Igazgatóságának elnöke.

kis- és középvállalkozások Magyar Bankholding Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön kedvezményes kölcsön vállalatok MFB Pont
Kapcsolódó cikkek