Cégvilág

A Continental felajánlja a korábbi kollektív szerződés visszaállítását

A cég a bejelentett korlátozások következtében a sztrájkhelyzet azonnali feloldását látja szükségesnek a munkatársak és családjaik védelme érdekében.

A Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. makói gyárában a 2021. február 20-i 8 órás, és a 2021. február 24. szerda 14 óra és 2021. február 25. 14 óra között szervezett 24 órás sztrájkot követően több alkalommal is a tárgyalóasztalhoz ültek az MGSZ sztrájkbizottságának tagjai és a munkáltató képviselői.

Azonban nem jutottak eredményre, így szerdán folytatódott a Continental-sztrájk.

A csütörtökön bejelentett, 2021. március 8. hétfőtől kezdődő országos korlátozások következtében

a vállalat vezetése a sztrájkhelyzet azonnali feloldását látja szükségesnek a dolgozók és családjaik védelmének érdekében.

Fotó: Rosta Tibor / MTI

Közleményükben arra hívják fel a figyelmet, hogy hétfőtől alkalmazkodniuk kell az új körülményekhez, a kisgyermekes szülőknek megoldást kell találni az óvodák és iskolák átmeneti bezárásának következményeire és a további intézkedésekre is fel kell készülniük, az egészség védelmében.

Mindezek miatt a Continental csütörtökön azt a döntést hozta, hogy

felajánlja a korábbi kollektív szerződés visszaállítását határozott időre, 2021. év végéig.

Csütörtökön délután már megosztották a javaslatot mindhárom szakszervezet képviselőivel, melyre a felek nyitottságot mutattak. Az így helyreállítandó munkabéke mellett év végéig mindhárom szakszervezet bevonásával szeretne új kollektív szerződést megkötni a vállalat.

sztrájk makó Continental
Kapcsolódó cikkek