Cégvilág

Filmszakadás a Netflixnél

A reméltnél sokkal kevesebb előfizetővel tudta növelni táborát a streamingszolgáltató, ami az árfolyamán is érződik.

Jókora eséssel nyitottak a mai amerikai tőzsdei kereskedésben a Netflix részvényei. A streamingszolgáltató előfizetői ugyan nőttek, de az elemzői várakozást messze nem sikerült elérni, így az árfolyam 7 százalék feletti mínuszban nyitott New Yorkban.

A reméltnél sokkal kevesebb előfizetővel tudta növelni táborát a Netflix a márciussal végződött negyedévben, a 3,98 milliós növekmény messze elmaradt a Refinitiv 6,25 milliós elemzői konszenzusától.

Jelenleg világszerte összesen 207,6 millióan fizetnek a Netflixen elérhető tartalmakért. Megvolt tehát a böjtje az év végi rekordbővülésnek, hiszen a decemberrel zárult három hónapban épp fordított volt a helyzet: a globális piacvezető streamingszolgáltató akkor 8,51 millió új ügyfelet tudott megnyerni magának, és az elemzők lőttek mellé a 6,1 milliós gyarapodásról szóló konszenzusukkal.

Fotó: Shutterstock

Januárban a Netflix óva is intette a vérmes reményeket tápláló elemzőket, jelezve, hogy a folyó negyedévre lassuló növekedési tempót várnak, és elégedettek lennének a globális előfizetői létszám hatmilliós bővülésével.

Ehhez képest az elért négymilliós plusz mélyütésként érte a piacot, s ez a részvényárfolyam 11 százalékos zuhanásában mutatkozott meg a gyorsjelentés keddi tőzsdezárás után publikálását követő kereskedésben.

Úgy látszik, a két számjegyű mozgások megszokottá válnak a Netflix életében, az előző negyedév végén a rekordforgalomról és -nyereségről szóló híradást 12,5 százalékos rali követte.

Netflix: most a letargia volt műsoron

A vártnál kevesebb előfizetővel tudta növelni táborát a Netflix.

 

Netflix USA tőzsde New York előfizetők streamingszolgáltató
Kapcsolódó cikkek