Cégvilág

Hozzáértő szemeket kapnak segítségül a sporttechnológiai startupok

Elismert sport- és üzletemberek mentorálásával indulhatnak sporttechnológiai startupok. A SportTech Startup Programot partnereivel a Startup Campus hirdeti meg és az MFB-csoporthoz tartozó Hiventures kockázatitőke-befektetővel közösen a legjobb csapatoknak 20 millió forintos kezdőtőkét biztosítanak a program végén.

2016 óta szervez inkubációs programokat a Startup Campus, amely december óta kiemelten fókuszál a sporttechnológia területére. Az idén elindíthatja a SportTech Startup Programot is, amellyel a magyar sporttechnológiai cégek utánpótlásában, a sporttal és sportegészségüggyel kapcsolatos innovatív ötletek piacosításában szeretne szerepet vállalni.

Ehhez egykori neves sportolókat és a sport területén aktív üzletembereket kért fel a program mentorainak.

  • Talmácsi Gábor, a gyorsaságimotor-sport egyetlen magyar világbajnoka, aki 2014-ben saját csapatot alapított, emellett ifjú tehetségek gondozásával és menedzselésével foglalkozik, és részt vett a magyar motorpálya fejlesztésében is.
  • Csisztu Zsuzsa magyar tornászbajnok, jogász, sportszakember és műsorvezető, a Nemzetközi Sportújságírói Szövetség alelnöke és a Magyar Olimpiai Bizottság Akadémiájának tagja.
  • Dr. Bogdán Csaba, aki tehetséggondozásért és sportközpontú projektekért felel a The path sports sportmenedzsment-irodánál.
  • Lóránt András, aki az Európa legnagyobb hálózatával rendelkező Octagon Europe Basketball ügynökség legfiatalabb igazgatósági tagja és másfél évtizede Hanga Ádám FCB Barcelona-játékos menedzsere.
  • Borsányi Gábor, a Teqball ügyvezető-alapítója, a sportág megálmodója és a Nemzetközi Teqballszövetség első elnöke.
  • Fotó: Liget Budapest

    A kezdeményezéshez csatlakozott a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt., a Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozata, Magyar Sport Üzleti Szövetség, a Nemzeti Kézilabda Akadémia, a SportTech Hungary Exportfejlesztési Program és a Testnevelési Egyetem is.

    A három pillérre támaszkodó program a sportszakmai mentoráció mellett nemzetközi jó gyakorlatokra épülő, hathetes online vállalkozásfejlesztési képzést, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) jóvoltából szellemitulajdon-védelmi segítséget, valamint az MFB-csoporthoz tartozó Hiventures és a Startup Campus Inkubátor révén akár 20 millió forintos kezdőtőkét is kínál a résztvevőknek.

    A SportTech Startup Programra

    olyan legalább kétfős, hazai vagy határon túli magyar csapatok jelentkezését várják, akik egy innovatív és skálázható startupötlettel rendelkeznek teljesítménynövelés, sportegészségügy, megelőzés és rehabilitáció, sporteszköz-technológia, sportlétesítmények, sportegyesületi gazdálkodás, stadionszolgáltatások, tömegsport és egészséges életmód, szurkolói élménytechnológiák vagy esetleg sportmenedzsment-eszközök terén.

    megelőzés és rehabilitáció startup Startup Campus sportmenedzsment teljesítménynövelés sportegyesületi gazdálkodás szurkolói élménytechnológiák stadionszolgáltatások SportTech Startup Program sportlétesítmények sportegészségügy sporteszköz-technológia tömegsport és egészséges életmód mentorálás
    Kapcsolódó cikkek