Cégvilág

Új innovációjával segíti a Vodafone a kapcsolati erőszak áldozatait

Az alkalmazás az áldozat közvetlen környezete számára is hasznos információkat ad a segítségnyújtásról.

Már elérhető a legnagyobb appáruházakban a Vodafone Magyarország Alapítvány legújabb fejlesztése, a kapcsolati erőszak áldozatait segítő Bright Sky HU mobilalkalmazás. Az alapítvány célja, hogy

az alkalmazással minél több érintettnek és a környezetükben élőknek is átfogó információt, valamint elérhető, gyors támogatást nyújtsanak a technológia segítségével.

A Bright Sky applikáció a nemzetközi Vodafone Alapítvány saját fejlesztése, és jelenleg hazánkkal együtt már kilenc Vodafone-országban elérhető, országonként lokalizált tartalommal. Az alkalmazás bármilyen okostelefonon használható, ami fontos szempont volt a szervezet számára a fejlesztés során.

Fotó: Shutterstock

A Vodafone új innovációja számos funkcióval segíti az áldozatok és környezetük tájékozódását a kapcsolati erőszak témájában. Az „online biztonsági útmutató” menüpont alatt az áldozatok hasznos információkat találnak arra vonatkozóan is, hogy miként óvhatják meg digitális intim szférájukat, e-mail- és közösségimédia-fiókjaikat a bántalmazótól. Az applikációban továbbá

a felhasználók többek között egy rövid, 12 kérdéses gyorsteszt megválaszolásával elemezhetik saját helyzetüket, és megtudhatják, valóban bántalmazó-e a párkapcsolatuk, illetve esettanulmányokat olvashatnak a szexuális beleegyezés és zaklatás témakörében.

A Bright Sky applikációval veszélyhelyzetben az érintettek és környezetük azonnali segítséget kérhetnek a szakmai szervezetektől vagy a hatóságoktól. Az applikációban az országos segélyvonalak és a témában jártas segítő szervezetek elérhetőségei is megtalálhatók, köztük az Áldozatsegítő Központok, melyek jelenleg országosan hat nagyvárosban nyújtanak anyagi, pszichológiai vagy jogi támogatást a párkapcsolati erőszak áldozatainak.

bántalmazás applikáció alkalmazás Vodafone Alapítvány innováció kapcsolati erőszak segítség
Kapcsolódó cikkek