Cégvilág

Betiltják a készpénzt Sydney kaszinóiban

A Star és a Crown kaszinók csütörtökön állapodtak meg a hatóságokkal a szokatlan lépésről.

Mind a két Sydney-ben lévő kaszinó felhagy a készpénz használatával, hogy ezzel is tegyenek a pénzmosás ellen – adta hírül a BBC.

A Star és a Crown kaszinók csütörtökön állapodtak meg a hatóságokkal a szokatlan lépésről.

A bejelentés egyébként nem előzmény nélküli, még az év elején indult bűnügyi nyomozás a Crown kaszinói ellen több másik ausztrál városban, amelyek szerint pénzmosásba keveredett a szolgáltató. Azóta is jelentős nyomás nehezedik rájuk, hogy javítsanak működésük átláthatóságán.

Fotó: Shutterstock

Ezek a vizsgálatok tartották vissza a Crown-t attól, hogy megkapja az engedélyt az újonnan épített 1,7 milliárd dolláros (500 milliárd forintos) kaszinójának megnyitására. Még decemberben nyitották meg legújabb kikötői szállodájukat, azonban a szerencsejátékot azóta sem tudták beindítani az engedélyek hiányában.

A készpénz kizárása a legutóbbi lépés, amellyel a Crown igyekszik visszaszerezni szerencsejátékok szervezéséhez szükséges engedélyét, azonban a pontos határidőről még nem tettek bejelentést.

A Star kaszinók is elkezdték szervezni a készpénz hátrahagyását, ezt a cég szóvivője erősítette meg az üzleti portálnak.

Ezzel párhuzamosan a Star csoport ajánlatot tett a Crown számára az egyesülésre is.

Jövő év végéig zárva maradhat Ausztrália

Canberra április végén függesztette fel a közvetlen repülőjáratokat India és Ausztrália között a koronavírus-járvány terjedésének nagy kockázata miatt.

 

PÉNZMOSÁS Ausztrália szerencsejáték használat kaszinó készpénz Sydney
Kapcsolódó cikkek