Cégvilág

Két hónap múlva újabb Richter gyógyszer a piacon

A Richter Gedeon és a Myovant Sciences megkapták a CHMP pozitív véleményét a méhmióma kezelésére szolgáló készítményre vonatkozóan.

A Richter ma bejelentette, hogy az Európai Gyógyszerügynökség („EMA”) Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága („CHMP”) pozitív véleményt adott ki a méhmióma középsúlyos és súlyos tüneteitől szenvedő fogamzóképes korú felnőtt

nők kezelésére szolgáló RYEQO készítményre vonatkozóan.

Az Európai Bizottság előreláthatólag két hónapon belül hoz végleges döntést a törzskönyvi kérelem jóváhagyásáról. A döntés az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban lesz érvényes. A termék piaci bevezetését a Richter végzi majd.

Fotó: Faludi Imre / MTI

„A reprodukciós korban lévő nők több mint 25 százalékát érinti a méhmióma. Ez a krónikus betegség számos kellemetlen tünettel járhat, amelyek jelentős hatást gyakorolnak az életminőségre. Annak ellenére, hogy a betegség hosszútávú kezelést igényel, Európában jelenleg korlátozott számban állnak rendelkezésre terápiás lehetőségek és számos nő arra kényszerül, hogy a tünetek enyhítése érdekében

műtéti beavatkozásnak vesse alá magát” – mondta Dr. PhD. Roberta Venturella, a catanzarói Magna Græcia Egyetem docense, a LIBERTY program vizsgálóorvosa.

A piac már számított a relugolix-szal kapcsolatos bejelentésre, így a hír nem eredményezett különösebb árfolyamreakciót. Ma a Richter-papírok árfolyama – egyedüli blue chipként – másfél százalékkal emelkedik.

Richter Gedeon gyógyszer
Kapcsolódó cikkek