Az amerikai Zoom szoftvercég azon kevés vállalatok közé sorolható, amely profitált a járványhelyzetből, hiszen milliók kényszerültek otthon maradni tavaly és az internet adta lehetőségekkel élni a külvilággal való kapcsolattartásra. 

Imádom a Zoomot 

– mondta Charlie Munger a CNBC-nek adott interjúban. 

Úgy gondolom, a Zoom velünk fog marad a járvány utáni időszakban is, mivel használata rendkívül egyszerű és kényelmes.

Fotó: Che liang / AFP

A 97 éves befektető egy héten legalább háromszor használja a szoftvert, ráadásul előfordult, hogy egy üzletet is a Zoomon keresztül ütött nyélbe. 

Munger kifejtette azzal kapcsolatos nézeteit is, hogy a videokonferenciák milyen hatást gyakorolhatnak az üzleti élet jövőjére.

Úgy véli, az üzleti utak száma csökkenni fog a jövőben, és személyes találkozók helyett a legtöbb megbeszélést Zoomon keresztül fogják lebonyolítani. Úgy gondolja, a szoftver használata a mindennapi élet részévé válik. Hozzátette, hogy az irodai élet is átalakulóban van.

Sokan rájöttek, hogy nem szükséges minden egyes nap bejárniuk az irodába az adott munka elvégzéséhez, így sokan fognak úgy dönteni, hogy három napot bejárnak az irodába, a hátralévő két napon pedig otthonról végzik el a munkájukat.

Munger üzlettársa és a Berkshire Hathaway vezérigazgatója, Warren Buffet azonban továbbra is a telefont részesíti előnyben üzleti ügyeinek lebonyolítására. 

Egyszerűen csak nem rajongok a Zoomért

 – mondta a 90 éves befektető. 

Nem látom különösebben az előnyeit. Egyszer-kétszer magam is használtam, de mégsem éreztem, hogy bármi pluszt adna. Szívesebben teszem fel a lábaimat az asztalra, miközben az ügyfeleimmel egyeztetek, és a telefon tökéletesen megfelel erre a célra.

A szoftvercég részvényei mintegy 395 százalékkal emelkedtek 2020-ban a fokozott keresletnek köszönhetően. 

A Zoom bevétele 50 százalékos növekedésre tett szert a teljes pénzügyi évet figyelembe véve. A vállalat figyelmeztetett arra idei első negyedéves jelentésében, hogy a 2020-as évben tapasztalható robbanásszerű növekedés után visszaesés várható.