Cégvilág

Két évet kapott a Facebooktól Donald Trump

Két évre felfüggeszti Donald Trump fiókját a Facebook – számolt be a The Guardian. Az amerikai közösségimédia-vállalat még január 7-én függesztette fel határozatlan időre a volt amerikai elnök oldalát, amiért Trump egy bejegyezésben hazafinak nevezte a Capitolium ostromlóit és rendbontásra biztatta őket.

Fotó: Olivier DOULIERY / AFP

Tekintettel az körülményekre, arra a végeredményre jutottunk, hogy Trump súlyosan megsértette a vállalat szabályzatát, amiért a kiszabható legnagyobb büntetést jár. Január 7-i kezdettel két évre felfüggesztjük a volt elnök fiókját

– mondta Nick Clegg, a Facebook globális ügyekért felelős alelnöke.

Saját kommunikációs platformmal rukkolt elő Donald Trump

A volt amerikai elnök ezen keresztül kommunikál követőivel, miután a legtöbb közösségi oldalról letiltották.

A Facebook bejelentette, hogy a felfüggesztés lejártával szakértőkkel vizsgálja meg, hogy milyen kockázatokat jelent a közbiztonság számára Trump fiókjának esetleg visszaállítása.

Ha úgy ítélik meg, hogy a volt elnök oldala továbbra is biztonsági kockázatot jelent, akkor marad a felfüggesztés

– mondta Clegg.

A legnagyobb közösségi oldalak – úgy mint a Facebook, az Instagram, a Twitter vagy a YouTube – azért tiltották le Trump fiókját, mert rendbontásra buzdította a Capitoliumot megostromló tömeget. Idén január 6-án Trump több száz híve tört be az amerikai törvényhozás épületébe, hogy megakadályozzák a tavaly novemberi Joe Biden győzelmét hozó elnökválasztás eredményének hitelesítését. Az említett oldalak úgy ítélték meg, hogy a volt elnök gyújtó hangú beszéde és közösségi felületein megjelent üzenetei okozták a zavargásokat.

Nem engedik vissza Trumpot a Facebookra

A Facebook belső vizsgálata kimondta: megalapozott lépés volt a korábbi amerikai elnök kitiltása a közösségi oldalról.

 

Donald Trump felfüggesztés közösségi média Facebook
Kapcsolódó cikkek