Cégvilág

Elkészült Budapest legszélesebb sétálóutcája

Újabb állomásához érkezett a Corvin Sétány, Közép-Európa egyik legnagyobb, több mint egy évtizede elindított városrész-megújítási programjának központi eleme: szerkezetkész a Grand Corvin második ütemében épült utolsó lakóháza is.

[enews_gallery id='3860603']

A képre kattintva megnyílik a galéria.

Budapest legszélesebb és egyik leghosszabb sétálóutcája ezzel az összesen 558 lakásból álló épületegyüttessel nyeri el végső arculatát.

A sétányt körbevevő negyed megújítása azonban folytatódik,

hiszen a Futureal csoport is több lakó- és irodaprojekten dolgozik a környező utcákban.

A Grand Corvin tömegét úgy igazította az épületet terveit készítő LAB5 architects építésziroda az eredeti városszövethez, hogy azt több, eltérő karakterre bontotta a burkolatok változatosságával.

A különböző karakterek a környéken található épületeket idézik: a sétányon most először használt téglaburkolatos homlokzatok a téglaházakra utalnak, míg a mészkő a sétány korábbi épületeire rímel. Újdonság a belső udvarok fényviszonyait javító, speciális fémlemezborítás is,

ilyet Magyarországon ilyen volumenű lakóépület-együttesnél még nem alkalmaztak.

A beruházással 22 hektár terület újult meg. Összesen közel egymilliárd euró értékben 2700 új lakás, 100 ezer négyzetméter irodaterület és 50 ezer négyzetméter kereskedelmi ingatlan épült meg – mondta Földi Tibor, a Cordia igazgatóságának elnöke. Mint ígérte, hamarosan egy, a sétányhoz hasonló volumenű, szintén budapesti városrész-fejlesztésről számolnak be.

Fotó: Falus György / VG

A Cordia az idén 7 új hazai lakóingatlan-fejlesztés indítását, illetve rekordszámú, több mint 1800 lakás átadását tervezi. Mindemellett 860 lakás értékesítésével számol, a tavalyi több mint a duplájával.

Jelenleg több mint 600 budapesti új lakást kínál a Cordia, és mintegy 2100 építésén dolgozik – emelte ki Görög Áron, a társaság értékesítési igazgatója. A Cordia nemzetközi terjeszkedése is egyre intenzívebb, Lengyelországban az idén 745 lakás eladására készül, ez az összes piacot érintő értékesítési tervének közel a felét teheti ki.

Az Egyesült Királyságban befektetéseket hajtott végre a megfizethető, szabályozott lakhatási szektorban, miután a tavaly felvásárolt és átnevezett Cordia Blackswan megkezdte első exkluzív lakásainak értékesítését.

A Cordia International Zrt. IFRS konszolidált csoportszintű beszámolója szerint 2020-ban a bevétel 68,3 milliárd forintra nőtt a 2019-es 34,5 milliárd forintról, az adózás előtti eredmény pedig 6,8 milliárd forintról 22,3 milliárd forintra emelkedett.

Mérlegfőösszege 181,6 milliárd forintról 299,2 milliárd forintra, saját tőkéje 34 milliárd forintról 69,2 milliárd forintra nőtt.

sétálóutca corvin negyed Corvin sétány Cordia
Kapcsolódó cikkek