Cégvilág

Közel száz e-busz töltőt telepít a Mobiliti Volánbusz

A társaság a megbízáshoz azon a pályázaton jutott, amelyen a Volánbusz Zrt.-vel konzorciumban pályázott 100 e-busz beszerzésére és töltő-infrastruktúrájuk kiépítésére.

Jövőre a fővárosi agglomerációban és további hat nagyvárosban – Székesfehérváron, Győrben, Zalaegerszegen, Szolnokon, Egerben és Szegeden – állhatnak forgalomba azok a zöld buszok, amelyeket a Volánbusz Zrt. vásárol a Zöld Busz program támogatásával.

Fotó: Krizsán Csaba / MTI

A járművek működéséhez szükséges töltő infrastruktúrát a Mobiliti Volánbusz Kft. építi majd ki: hét helyszínen, összesen közel 100 töltőberendezést fog telepíteni.

Közlemény szerint a társaság a megbízáshoz azon a pályázaton jutott, amelyen a Volánbusz Zrt.-vel konzorciumban  pályázott 100 e-busz beszerzésére és töltő-infrastruktúrájuk kiépítésére. A Mobiliti Volánbusz fogja üzemeltetni a töltőket is, gondoskodik azok háttér szolgáltatásairól és karbantartásáról.

A Mobiliti Volánbusz Kft. ez év januárjában jött létre, minisített többségi tulajdonosa az MVM Mobiliti Kft., a kisebbségi pedig a Volánbusz Zrt.

Mobiliti Volánbusz töltő-infrastruktúra elektromos busz Volánbusz
Kapcsolódó cikkek