A Nintendo csütörtökön tette közzé negyedéves eredményét, mely szerint eladásai közel 10 százalékkal estek vissza a júniusban zárult negyedévben, ami arra vezethető vissza, hogy egyre kevesebben maradnak otthon videojátékozni, a kényszerű otthonlét után sokkal jobban kiélvezik az emberek a nyarat – számolt be róla a CNN.

Fotó: Shutterstock

A japán vállalat üzemi eredménye több mint 17 százalékot zuhanva 119 752 milliárd jenre (körülbelül 1 milliárd dollárra) csökkent az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest.

Ehhez nagyban hozzájárult, hogy a Switch konzolok iránti kereslet is jelentősen visszaesett. A negyedév során 4,45 millió darab Switch hardvert értékesítettek, ami megközelítőleg 22 százalékkal kevesebb a 2020-as 5,68 milliónál.

A kiotói székhelyű cég a visszaesést a koronavírus-járvány ellátási láncokra gyakorolt negatív hatásaival és a félvezetőhiány termelésgátló szerepével magyarázta. A Nintendo ugyanakkor megjegyezte, hogy tavaly tavasszal még viszonylag bőséges készletekkel rendelkezett Európában és Észak-Amerikában egyaránt, pedig akkor már jelentkeztek a gyártási problémák.