Dr. Németh Zoltán, agrármérnök két fiával és kutatás fejlesztői csapatával kísérletezett ki egy különleges tejhelyettesítő technológiát. Tojásfehérje alapból mások mellett tejet, túrót, tejfölt és a vajkrémet kiváltó fehérjeforrásokat készítenek, így biztosítva lehetőséget laktóz-érzékenyek, sportolók és fogyni vágyók teljes értékű táplálkozásához.

Fotó: Shutterstock

Szigetcsépi üzemükben évente közel 150 millió tojást dolgoznak fel.

A két törőberendezés óránként összesen 66 ezer darabot választ el a héjától, hogy teljes, sárga vagy fehér tojáslé illetve tojáspor készüljön belőle. A pasztőrözést az elérhető legkorszerűbb UHT berendezésben végzik, amely a feldolgozóüzem egyik büszkesége.


Miért fontos a fehérjebevitel?


A fehérjék elengedhetetlenek a szervezetünk egészséges működéséhez. Az esszenciális aminosavak nem megfelelő bevitele komoly hiánybetegségekhez vezethet. 

A felnőttek és gyermekek számára a tojásfehérjét, a csecsemők részére az anyatejet tekintjük az ideális fehérjeforrásoknak.

Ugyanakkor nagyon jól hasznosulnak a húsokban, tejtermékekben lévő fehérjék is. Bajban vannak azonban azok, akik ilyen-olyan okokból nem fogyaszthatnak tejtermékeket. Alternatívák napról-napra jelennek meg, ugyanakkor ezek többnyire növényi alapúak, magas szénhidráttartalommal. Erre talált megoldást a Németh család, amikor kifejlesztették a jó minőségű állati fehérjéket tartalmazó, ToTu fantázianévre keresztelt termékcsaládjukat.


Diétás tejhelyettesítő


A kikísérletezett tojásfehérje termékcsalád kiváló helyettesítője a hagyományos tejtermékeknek: tejnek, túrónak, tejfölnek és a vajkrémnek.

Tojásfehérjéből készülnek, így laktózmentesek, és a magas fehérjetartalomnak illetve az alacsony szénhidrát- és zsírtartalomnak köszönhetően optimális mindenki számára. 

A tejre érzékenyeknek és a tejfehérje-allergiásoknak tökéletes helyettesítő, a sportolóknak ideális a fehérjebevitel növeléséhez, de még a Paleo diétába is kiválóan beilleszthetőek.

Folyamatosan fejlesztjük a portfóliót: pro- és prebiotikus, ízesített és funkcionális (például kollagénnel dúsított) ToTu termékekkel álltunk elő nemrégiben

 — nyilatkozta dr. Németh Csaba, vezető fejlesztő, aki családjával együtt fontosnak tartja, hogy semmi se vesszen kárba, ezért a feldolgozás során keletkező melléktermékek, a tojáshéj és a takarmány tojáspor hasznosításával elsősorban hobbiállatok részére kifejlesztett takarmány termékeket is készítenek.