Mindkét cég a beágyazott rendszerek, adattárolási megoldások szakértője, tehát olyan célszámítógépeket, célrendszereket készít, amelyek egy-egy konkrét feladatot látnak el, és azt 100 százalékos biztonsággal, rendelkezésre állással teljesítik. A Tuxera rendszerei működnek egyebek között számos autó fedélzeti rendszereként, televíziókban, de a cég fejleszti például több Mars-misszió és más űrjárművek vagy épp tengeralattjárók fedélzeti rendszereit és szuperszámítógépek nagy teljesítményű adatszállítását is. Piacvezetők azokban a megoldásokban, ahol akár több száz PB-nyi adatot kell nagyon gyorsan feldolgozni.

Fotó: Shutterstock

A most csatlakozott HCC Embedded hasonló területeken dolgozik, és a kisebb rendszerek, például mikrokontrollerek területén nagyon erős, érdekes példa erre az egyik legismertebb sportmárka cipőibe épített vezérlőegység, de termékeik akár több milliárd pontján működhetnek a világnak.

Szakacsits Szabolcs, a finn cég technológiai igazgatója az egyesülés hozadékairól a következőket mondta el:

A Tuxera mostantól bármilyen ügyféligényt képes egyablakos rendszerben kiszolgálni, a beágyazott rendszerek teljes palettáját kínálva.

Emellett a tranzakció jelentősen hatékonyabbá tette azokat a nagy és hosszú távú befektetéseket, amit például egy autóba építhető rendszer licencei jelentenek. Mint mondta, a kritikus, például gépkocsikba épített és gyártósorvezérlési rendszereknek, de mondhatnánk a telekommunikációs szolgáltatásokban használt alkalmazásokat is, nagyon komoly feltételeknek kell megfelelniük, amelyek licencek, tanúsítványok formájában vannak jelen.

Ezek megszerzése évekig tartó, magas beruházásigényű folyamat, amely a két cégnél korábban párhuzamosan zajlott.

Emellett a HCC Embedded csatlakozásával a Tuxera olyan világszínvonalú szakértői csapattal gazdagodott a beágyazott technológiák területén, amilyet globális viszonylatban is csak hosszú évek alatt lehetne kiépíteni.

A két cég tehát nemcsak a befektetéseit, de piacait, fejlesztői csapatát és értékesítését is egyesítette, miközben formailag a Tuxera Hungary önálló jogi személyiségként, leányvállalatként működik tovább. A cég továbbra is aktívan toboroz Magyarországon, és számít a jól képzett hazai szakemberek csatlakozására.