A költözés egyik legstresszesebb aspektusa a csomagolás. Amikor átgondoljuk, hogyan kell csomagolni, okos megközelítés először összegyűjteni mindent, amit magunkkal vinnénk, majd szisztematikusan szobáról szobára összepakolni ezeket. Nem mindegy azonban, hogy miben utaznak a szeretett tárgyaid A-ból B-be. Ha nem megfelelő dobozokat vagy más csomagolóanyagokat választasz, akkor ezek az út során könnyen rongálódhatnak, töhernek, elázhatnak vagy akár szét is eshetnek.

Ne kockáztasd a kincseid épségét!

Csomagolást keresel az értékeidhez?

A Wanapack-Minikernél megtalálod. Termékkategóriáik folyamatos bővülése miatt 1991 óta gazdag csomagolóanyag-kínálattal rendelkeznek, ajánlatukban a standard dobozok és csomagolóanyagok mellett személyre szabott doboz terveket is találsz, amelyek kielégítik az igényeket a kis tételektől a nagyobb tételekig.

Válassz a több 100 termék közül és rendelj rögtön készletről, akár 3-5 nap szállítási idővel. A 14 napos elállási jogod biztosítja számodra azt, hogy, így ez idő alatt bármikor visszaküldhesd a csomagolóanyagokat. 

Fotó: csomagoljunk.hu

Rossz alternatívák. Ezeket mindenképpen kerüld el!

Szatyor, papírszatyor 

Az emberek gyakran feltöltik a háztartásban fellelhető szatyrokat különféle dolgokkal az utolsó pillanatban történő csomagolás során. A műanyag vagy papírszatyrok nagyszerű ötletnek tűnhetnek, de ezek a táskák összecsukódnak és megrepednek normál súly mellett is, így érdemes dobozokat használni, amelyek jobban elnyelik a súlyt és tartják a terhet. 

Gyenge dobozok 

A korábban többször felhasznált, vagy a háztartásban található hajlékony falú dobozok nem erre a célra szolgálnak. Könnyedén leszakadnak, gyűrődnek, nem tud megfelelő biztonságot adni a tárgynak, amelyet belehelyezünk. Az erős dobozokkal ellentétben ezek nem halmozhatóak, hiszen nagyobb terhelés esetén könnyen beroskadhatnak.

A különösen költöztetésre szolgáló dobozok egy olyan zárt formát képeznek, amelyek tartószilárdsága egy kiszámítható terhelésre képes, így biztonságosan mozgatható minden esetben. Nem érdemes más megoldással kísérletezni, hiszen egy költözés önmagában is éppen elég stresszel jár, különösen abban az esetben, ha szakadt szatyrok és darabokban lévő dobozokból kell megmentened az értékeidet. 

De akkor milyen egy jó költöztető doboz? Amire oda kell figyelned a vásárláskor.

Akkor jó egy termék, ha tökéletesen megfelel azoknak a tárgyaknak, miket mozgatni akarunk.

Mit is jelent ez?

A költöztetendő tárgyakat érdemes több különböző kategóriára bontani.

Nehéz tárgyak

A könyveket, edénykészleteket úgy érdemes becsomagolni, hogy ezek könnyedén szállíthatóak legyenek, a doboz pedig ne roskadjon össze a súlyuk alatt. Ide erős dobozok kellenek. Nagyon praktikus ilyen esetekben az is, ha a dobozon van egy fül, amely nem szakad, így könnyebben és kényelmesebben is hordozható a doboz.

Könnyebb eszközök

Ruháknak, dekorációs tárgyaknak, kisebb eszközöket érdemes minél nagyobb dobozba csomagolni, de ennek nem feltétlenül kell nehézségtűrőnek lennie. Fontos, hogy a könnyű termékeket biztonságosan lehessen elszállítani, ebből pedig minél több férjen bele, hiszen felesleges 10-15 szinte üres dobozzal költözni. A megfelelő csomagolóanyaggal ezek halmozottan sem rongálódnak meg az út során.

Irattári dobozok 

Ezeket A/3 A/4-es termékek számára fejlesztették ki, legfőképp iratokat lehet benne szállítani, mindenféle méret probléma nélkül. Tökéletes megoldás a dokumentumok és más papírok elszállítására anélkül, hogy ezeket különféle dossziékból kellene kikutatnunk a többi értékünk közül. Így biztosan nem kallódnak el!

Speciális tárgyak. Mi az, ami különleges dobozt igényel?

Nagy értékű festményekkel költöznél? 

Ezek merev támasztó rendszerrel és keretrendszerrel ellátva könnyedén, sérülés nélkül szállíthatóak az új otthonodba. 

Egy nagyobb méretű szobrot vinnél magaddal? 

A burkoló csomagolások segítségével a tárgy védelmét is biztosíthatod. A hullámkarton térkitöltő, a fólia, majd az egész lezárása szalagokkal egy megfelelő csomagolás folyamata, így a tárgy külső védelme biztosított.

Ezek a dobozok azonban nem egyszerűen csak leemelhetőek a bolt polcairól. Egyedi gyártással megoldható szinte bármilyen számodra különleges vagy speciális tárgynak a költöztetése.

Környezetkímélő megoldás? Lebomló, újrahasznosítható, többször használható.

A papírgyártás egy borzasztóan szerencsés iparág, hiszen az újrahasznosítás ebben az esetben rendkívül egyszerű feladat. Ha jól körülnézünk, egy eldobott doboz is bizonyos idő alatt lebomlik, tápanyagként jelentkezik a környezetben, emellett viszont szelektíven gyűjthető is. 

Ha képesek vagyunk óvatosan bánni a dobozokkal, ezeket a későbbiekben újra felhasználhatjuk. Ha a ragasztási helyeken szétvágjuk, ezeket lapra szerelve el lehet tárolni hosszú ideig, majd később újra össze lehet állítani. A nagyon magas páratartalom az anyagának tartóssága ellen dolgozhat, de ha erre odafigyelünk, akkor a doboz szilárdsága sem fog csökkenni. 

Ha biztonságban szeretnéd tudni az értékeidet...

Ha speciális tárgyakkal költöznél, amelyek védelmére különös figyelmet fordítanál...

Ha szeretnéd, hogy ne kelljen azon izgulnod, vajon a pakolás során melyik doboz lesz az, amelyik elsőnek megadja magát... 

Keresd fel a Wanapack-Minikert, hogy a stresszmentes költözés ne csak álom legyen!

https://www.csomagoljunk.hu