A Vodafone Magyarország 2019-ben a hazai szolgáltatók közül elsőként indította el mindenki számára elérhető kültéri kereskedelmi 5G-szolgáltatását Budapest belvárosában a 2016-ban vásárolt 3500 MHz-es frekvenciakészletének köszönhetően. A szolgáltató azóta országszerte több vidéki nagyvárosban építette ki az új generációs hálózatot és tette elérhetővé hazánkban az 5G egyre szélesebb körű elterjedését.

Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP

Tavaly többek között Győrben, Kecskeméten, Székesfehérváron, Miskolcon és a balatoni régióban indult el a Vodafone új generációs mobilinternet-szolgáltatása. Júliustól pedig már Debrecen legnépszerűbb részein – így az egyetemi város mellett és a Nagyerdei Stadion környékén élvezhetik az új generációs mobilhálózat előnyeit a szolgáltató 5G-képes készülékkel és tarifacsomaggal rendelkező ügyfelei. Az szupergyors 5G-hálózatra az ügyfelek a RED Infintiy World és a RED Free tarifacsomagok Gigaboost adatopcióval képesek kapcsolódni.

Az 5G-fejlesztések tekintetében Magyarország kiemelkedik nemcsak Európában, hanem az egész világon. A Vodafone Magyarország a hazai szolgáltatók között is élen jár az új generációs hálózat kiépítésében, jól példázza mindezt, hogy az elmúlt hónapokban több nagyvárosban kapcsolhattuk fel az 5G-t.

– mondta el a fejlesztés kapcsán Dobó Mátyás, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatások üzletágának vezérigazgató-helyettese.

A vidéki fejlesztések 2021 hátralevő részében is folytatódnak: a Vodafone a tervek szerint az év végéig országosan több száz bázisállomáson tervezi felkapcsolni az 5G-t.