Justin Bieber úgy döntött, hogy marihuánaüzletbe kezd. A Los Angeles-i Palms vállalattal együttműködésben dobja piacra saját márkás bódítócsomagját – számolt be róla a Bloomberg.

Fotó: Angela Weiss / AFP

Az énekes legutóbbi slágere után „Peaches” névre keresztelt csomag 7 szál előre elkészített és előrecsomagolt füves cigarettát tartalmaz. A 32 dollárért (9800 forint) forgalmazott termék egyelőre csak Nevadában és Kaliforniában kapható, az Egyesült Államok többi részén nem elérhető, és Európába sincs kiszállítás.

Nagy rajongója vagyok a Palmsnak és tevékenységüknek. Örömteli, amit tesznek a tudatos szerhasználatért, és ahogy próbálják a kannabiszfogyasztást destigmatizálni

– mondta el a bejelentés kapcsán Justin Bieber.

Az énekes szóvivője megtagadta a választ az együttműködés pénzügyi részleteinek ismertetésére.

A 27 éves Justin Bieber könnyűzenei pályafutását 12 évesen kezdte, énekesi karrierjével párhuzamosan tv-s produkciókban, filmekben is szerepel. Azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy egy párt alkotott az ismert amerikai énekesnővel, Selena Gomezzel. 2018-ban pedig feleségül vette Hailey Baldwint.

Pályatársai mellett a káros szenvedélyekkel is tartós kapcsolata volt, korábban elismerte, hogy megküzdött a kábítószerrel. Saját bevallása szerint a gyermeksztárság és a droghasználat együttesen eredményeztek nála egészségügyi problémákat.

Bieber most bevezetett termékének célcsoportja, a Z generáció tagjai és az ezredforduló környékén születettek, ők alkotják a kannabiszpiac fogyasztóinak csaknem 40 százalékát.

Az énekes a piacra dobott kannabisztermékeiből származó profitjának egy részével olyan csoportokat támogat, mint a Veterans Walk and Talk, egy veteránokból álló csoport, amely a kannabisz gyógyászati célú felhasználását szorgalmazza, valamint a Last Prisoners Project, amely egy nonprofit szervezet, s célja a marihuánahasználat miatt elítéltek szabadon engedése.