Nem mindennapi pert indított egy amerikai férfi a Canon vállalat ellen. David Leacraft azért perli súlyos dollármilliókra a nyomtatócéget, mert szerinte a vállalat direkt tiltja le masináiban a szkennelést, ha a szerkezet úgy érzékeli, kifogyóban van a tintapatron. Pedig annak semmi köze a beolvasáshoz. 

Fotó: ZI XU / AFpP

A férfi a New York-i bíróságon adta be keresetét, amelyben azt írja: a vállalat reklámja megtévesztő a fogyasztók számára. 

Leacraft egy Canon PIXMA MG2522 nyomtatót vett még idén márciusban, de véleménye szerint biztosan nem fizetett volna annyit a szerkezetért, ha tisztában van vele, hogy nem tud majd szkennelni dokumentumokat, amennyiben nincs feltöltve a nyomtató patronja – írja a Business Insider című lap

A férfi ügyvédei szerint legalább 100 sértettet meg tudnak nevezni az ügyben, az ő érdeküket is képviselik, így összesen 5 millió dollárt (1,55 milliárd forintot) követelnek a cégtől. 

A többi sértettet különböző fórumokról gyűjtötték össze Leacrafték, amelyeken egészen 2015-ig visszamenőleg találtak hasonló panaszokat, azaz nem új keletű problémáról van szó. 

A Canon egyelőre nem reagált a vádakra.