közel 300 milliárd dolláros vagyonával a világ leggazdagabb emberévé vált 2021-ben. Már januárban felkapaszkodott a lista elejére, ahol Jeff Bezos Amazon-alapítóval versenyzett az elsőségért. Október végére pedig behozhatatlan előnyre tett szert az internetes kereskedőből szabadidős űrutazóvá avanzsált Bezosszal szemben. Musk vagyona, a Bloomberg kimutatása szerint december 13-án 266 milliárd dollár volt, 110 milliárddal több, mint egy évvel korábban, míg Bezos "mindössze" 198 milliárdot ért, 7,45 milliárd dollárral többet, mint 2020 decemberében.

Elon Musk ráadásul még egy dologban utolérte az Amazon-alapítót 2021-ben. Ő lett az év embere a Time magazin szerkesztőségének szavazatai alapján. Bezost 1999-ben választotta a lap szerkesztősége az év legnagyobb hatást kiváltó szereplőjévé. 

Musk "kitüntetését" azzal indokolták, hogy a Teslával forradalmasította az elektromos autók iparát, a SpaceX nevű űrhajós cégével pedig elsőként kötött kizárólagos szerződést a NASA-val az amerikai asztronauták szállítására. Ráadásul arra vállalkozott, hogy közel 50 év után újra embert vigyen a Holdra, már 2025-ben.

A SpaceX is belekezd az űrturizmusba

Elon Musk cége eddig a NASA űrhajósait szállította, szerdán azonban megkezdi az űrturisták utaztatását is. Az út több tíz millió dollárba kerülhetett.

A Neuralink nevű cége azon dolgozik, hogy közvetlen összeköttetést létesítsen az emberi agy és a számítógépek között. A cég már 2022-ben előállhat az első humaniod robotjával, amely levenné az unalmas, repetitív és veszélyes feladatok terhét az emberek válláról. A robot, Musk szerint, idővel alapvetően megváltoztathatná a gazdaságot, de egyelőre csak apróbb feladatok ellátására lesz képes, mint például egy csavar meghúzása vagy egy bevásárlás.

Musk érdemei között tartják számon, hogy egyetlen szórakoztató, vagy épp meghökkentő Twitter-üzenetével napokig tartó vihart tud kavarni, és a Saturday Night Live (SNL) nevű televíziós show-műsor műsorvezetőjeként is jól debütált; olyannyira, hogy azóta kijelentette: legszívesebben influenszerként folytatná.