januárban volt először a világ leggazdagabb embere, ám egy darabig gyakran váltott helyet az Amazon-alapító Jeff Bezosszal a részvényárfolyamok aktuális függvényében. Ám mára az előnye szinte behozhatatlanná vált, amit a Tesla hétfői szárnyalása még tovább erősített. A vállalat részvényei olyan mértékben erősödtek – a Hertz bejelentésének hatására –, hogy Musk egy nap alatt 36,3 milliárd dollárral lett gazdagabb – írja a Business Insider.

Ez a napi nyereség terén rekordot jelentett a Bloomberg Billionaires Index történetében. A növekedés Muskot is meglepte, hiszen mint írta, a Teslának eddigiekben sem a kereslettel, hanem a gyártás felpörgetésével voltak problémái.

Fotó: Britta Pedersen / AFP

A milliárdos vagyona 292 milliárd dollárnál áll jelenleg, közel 100 milliárddal előzve meg Jeff Bezost, akinek „csak” 196 milliárdja van. Musk vagyona jelen pillanatban többet ér, mint a Tesla után a második legértékesebb autógyártó Toyota 242 milliárd dolláros piaci kapitalizációja. 

Persze kérdéses, hogy a Tesla valóban többet ér-e, mint az összes más autógyártó, ahogyan azt a jelenlegi tőzsdei árfolyamok sugallják. Lehetséges, hogy a Tesla-alapítónak a közeljövőben mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia, amennyiben valósággá válik a milliárdosok adójaként emlegetett törvényjavaslat.