A Walt Disney vállalat 98 éves történetében először választott nőt elnökének. Susan Arnold, aki 14 éve a Disney igazgatótanácsának tagja, ez év végén váltja Bob Iger jelenlegi elnököt – írja a BBC

„Alig várom, hogy az igazgatótanács elnöki posztját betölthessem és a Disney részvényeseinek hosszú távú érdekeit szolgálhassam, valamint, hogy együttműködhessek Bob Chapekkel, a cég vezérigazgatójával, aki a vállalat évszázados kreatív kiválóságára és innovációjára épít” – közölte Susan Arnold közleményében.

Fotó: FREDERIC J. BROWN / AFP

Az elmúlt nyolc évben Susan Arnold a Carlyle Group ügyvezetője volt, korábban a Procter and Gamble fogyasztási cikkeket gyártó óriásnál és a McDonald’s gyorsétteremláncnál dolgozott.

„Susan egy hihetetlenül megbecsült vezető, akinek rengeteg tapasztalata, rendíthetetlen tisztessége és szakértői megítélése felbecsülhetetlen értékű a cég számára, mióta 2007-ben csatlakozott az igazgatósághoz” – közölte Bob Iger.

Bob Iger távozása egy korszak végét is jelenti a Disney számára, hiszen 1996 óta vezette a céget.

A Walt Disney vezetőjeként a vállalat számos jelentős felvásárlást hajtott végre, többek között a Pixart, a Marvelt, a Lucasfilmet és a 21st Century Foxot vette meg. 2016-ban a cég megnyitotta első vidámparkját és üdülőhelyét Kínában.

A Disney számos más vezetője jelentette be, hogy ez év végéig távozik, köztük Alan Horn stúdióvezető, Gary Marsh, a Disney Branded Television elnöke és kreatív igazgatója, valamint Alan Braverman, a cég főtanácsadója.