Közel 200 ezer járművet hív vissza Kínából a Tesla a csomagtartóval és az első motorháztetővel kapcsolatos problémák miatt, amelyek növelik az ütközések kockázatát – közölte pénteken egy állami szabályozó hatóság, néhány órával azután, hogy hasonló visszahívást jelentettek be az Egyesült Államokban is. 

Fotó: DING TING / AFP

A Radio France internationale szemléje szerint az újabb visszahívás ismét egy jelentős csapás az amerikai önvezető autók úttörőjének, amely rendkívül népszerű Kínában, bár a cég hírneve idén megcsappant a balesetek, botrányok és adatbiztonsági aggályok miatt is. 

A Kínai Állami Piacszabályozási Hivatal szerint a hibák befolyásolhatják a járművek tolató kameráit, illetve a motorháztető hirtelen kinyílását okozhatják vezetés közben. Két nappal ezelőtt a Tesla több mint 475 ezer Model 3 és Model S típusú autót hívott vissza az USA-ban a hátsó kamerával és a csomagtartóval kapcsolatos problémák miatt.

Júniusban az elektromos autók óriása több mint 285 000 autót hívott vissza Kínában a vezetést segítő szoftverével kapcsolatos problémák miatt, amelyek baleseteket okozhatnak.