Megállapodott az idei béremelésről az Auchan Retail Magyarország és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), az áruházlánc idén 3,2 milliárd forintot fordít béremelésre – közölte az Auchan kedden.

A legtöbb munkatársat foglalkoztató régiókban a szakképzettséget nem igénylő áruházi pozíciókban, teljesítménytől függően a kezdő jövedelem januártól bruttó 320 ezer forinttól 421 ezer forintig terjed. Ugyanez az összeg júliustól 342 ezer és 445 ezer forint között lehet, ha a vállalat teljesíti a kitűzött gazdasági célokat. A szakképzettséget igénylő állásokban többet fizetnek, a pékek jövedelme például az év második felétől bruttó 485 000 forint lehet.

Fotó: Kallus György / VG

A béren kívüli juttatásokat továbbra is biztosítják, a munkavállalók részvényesi programja pedig bővül, a nyereségétől függően részvények formájában részesülhetnek juttatásban.

A tárgyalásokkal a szakszervezet is elégedett a közlemény szerint. Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke szerint a bér- és munkaerőpiaci helyzet miatt az egyeztetés nagy kihívás volt, de a tárgyalást konstruktívnak értékelte.

A francia multinacionális cég 19 hiper- és 5 szupermarketet működtet Magyarországon.

Tíz százalék felett nő a boltosok bére

Az Auchan, az OBI és a Metro esetében is célegyenesbe fordultak a tárgyalások, küszöbön a bérmegállapodás bejelentése – tudta meg a VG. A fojtogató munkaerőhiány nehézség a szektornak, ugyanakkor segít a szakszervezeti érdekek érvényesítésében.