A Wall Street magányos farkasának nevezett milliárdos befektető, Carl Icahn szerint a fejétől bűzlik a hal a vállalati világban, és a rossz vezérigazgatók miatt magas az infláció

– írja a Business Insider . Az amerikai negyvenéves csúcsot döntött januárban, a fogyasztói árak 7,5 százalékkal emelkedtek.

Az üzletember, akinek vagyonát 23,6 milliárd dollárra becsülik, az HBO most megjelent dokumentumfilmjében adott hangot a véleményének. 

Fotó: Shutterstock

A befektető a hatékonyság visszaesésének hátterében azt látja, hogy az igazgató tanács nem fogja elég erős kézzel a felsővezetőket, akik gyakorlatilag bármit megtehetnek, és nem küzdenek eléggé a cég és a munkavállalók érdekeiért. Egyeseket kifejezetten kártékony vezetőnek tart, konkrét neveket azonban egyelőre nem említett.

Carl Icahn többek között a jövedelem egyenlőtlenséget és az egyre növekvő gazdasági szakadékot is kifogásolta, amelyet a pandémia még inkább kiélezett. Különösen igazságtalannak tartja, hogy amíg tömegesen vesztik el a munkahelyeiket és zárják be az üzleteiket, mások még most is rohamos tempóban gazdagszanak.