A NAV Bács-Kiskun megyében ezen a héten Kiskunhalason ellenőrzi az alkalmazottak bejelentését, a számlaadást és a pénztárgépeket, illetve kedden Jakabszálláson és Orgoványon is. Márciusban pedig a kertépítő vállalkozások, faiskolák, kertészetek, vetőmag-kereskedők számíthatnak ellenőrzésre a megyében.

Baranya megyében február 28. és március 6. között hétfőn és kedden a mohácsi busójáráson, csütörtökön pedig Pécsett, a gyrost és kebabot is árusító vendéglátóhelyeken vizsgálódnak. Továbbá a megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében március 3-án az ónodi országos kirakodóvásáron vizsgálják a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál. Március 4. és 8. között pedig a virág- és ajándékárusokat ellenőrzik Miskolcon, Sárospatakon, Tiszaújvárosban, Sajószentpéteren és Ózdon.

Fotó: Németh András Péter / Szabad Föld

Fejér megyében a vendéglátóhelyeket ellenőrzi a NAV márciusban. Hajdú-Bihar megyében március elsején a megyei építkezéseken vizsgálja a szabályszerű foglalkoztatást. Komárom-Esztergom megyében február 28. és március 4. az épületgépészeti üzleteket és építőanyag-kereskedőket keresik meg a NAV munkatársai.

Nógrád megyében hétfőn a Pásztói, kedden a Balassagyarmati, szerdán a Bátonyterenyei, csütörtökön a Salgótarjáni, pénteken pedig a Szécsényi járásban ellenőrzik a revizorok ruha- és cipőboltokban az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét.

Pest megyében ezen a héten a virágkereskedőket ellenőrzik, Somogy megyében a vendéglátóhelyeken, illetve azokban az üzletekben lehet számítani a NAV munkatársainak megjelenésére, ahol a pénztárgépből nem érkezik adat. Tolna megyében február 28. és március 4. között a textil- és ruhaüzleteket ellenőrzik a revizorok, vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Vas megyében pedig ezen a héten a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik.