Az OTP Otthonmegoldások Kft. feladata, hogy a felpezsdülő ingatlanpiacon, a lakásmegoldást kereső ügyfelek számára az ingatlanvásárlást érintő, teljes ügyfélutat lefedő innovatív szolgáltatásportfóliót kínáljon. A Költözzbe.hu, az Újotthon.hu és a Startlak.hu megvásárlása ezen ökoszisztéma megvalósításának első komoly lépése, amellyel az OTP Csoport meghatározó szereplővé válik az online ingatlanhirdetési piacon. A három jelentős portál megvásárlásával az egyedi látogatókat tekintve a második pozíciót szerzi meg az OTP Csoport. A tranzakció zárása 2022. március végén várható.

Fotó: Shutterstock

A Startlak.hu közel 15 éve segíti ügyfeleit ingatlan eladás, vétel és bérlés területén. A Költözzbe.hu egy dinamikusan fejlődő ingatlanhirdetési portál, az Újotthon.hu oldalon pedig az új építésű otthonok kínálatából válogathatnak az ügyfelek. A három weboldalon összesen több mint 100 ezer eladó és kiadó ingatlan hirdetése érhető el,  és havonta másfélmillió oldallátogatást történik.

A tranzakció részeként a portálok eddigi tulajdonosai és a teljes szakértői csapata is csatlakozik az OTP Otthonmegoldások Kft-hez.