A hordozható szatelit szolgáltatást 25 dollárral drágábbért kínálja a cég, ráadásul felhívják rá a figyelmet, hogy ezek az eszközök kevesebb hálózati erőforráshoz férnek hozzá, így várhatóan azzal kell számolnia a vásárlóknak, hogy nem mindenhonnan fognak hozzáférni az internethez, illetve a szolgáltatás sebessége is jelentősen lecsökkenhet egyes helyeken - írta meg a The Verge.

A megadott sebesség és a zavartalan szoláltatás nem garantált

olvasható a Startlink vonatkozó leírásában.

A SpaceX-hez tartozó Starlink továbbra is bővíti az internetes műholdjai számát, hogy minél több helyen váljon elérhetővé a szolgáltatásuk. A Startlink által biztosított internet hozzáférés azonban elsősorban konkrét helyekre van optimalizálva, jellemzően oda, ahonnan a felhasználó regisztrált a szolgáltatásra. Az új innovációval a cél, hogy a lakókocsi tulajdonosok is rendelkezzenek internethozzáféréssel, amit a hordozható szatelitekkel lehet biztosítani.

Starlink antenna autón
Fotó: California Highway Patrol Officer T. Caton / CHP - Antelope Valley, Facebook

A hónap elején az Independent számolt be róla, hogy a Kaliforniai Autópálya Felügyelet lekapcsolt egy járművet, amire a látható módon volt felerősítve egy Starlink szatelit tárcsa.

Azonban ahhoz, hogy valaki előfizethessen a hordozható szatelit szolgáltatásra az kell, hogy a felhasználó rendelkezzen otthoni internet előfizetéssel is, a hordozhatósági funkciót pedig ezen felül kell kifizetni havonta. Ez azt jelenti, hogy aki életvitelszerűen él egy lakókocsiban, annak is meg kell venni az otthoni internetet, hogy hozzájusson a hordozható szatelithez. Azt is hozzá kell tenni, hogy ezek a tárcsák mozgás közben nem tudják fogni a műholdakból sugárzott internetet, így a szolgáltatás csak akkor használható, ha a lakókocsi áll. ráadásul egy Twitter bejegyzésében még azt is közölte, hogy a tárcsák talán túl nagyok lehetnek egy lakókocsira.

Jelenlegi áron egy Starlink szatelit 110 dolláros havidíjért igényelhető, amin felül plusz 25 dollárt kell fizetni, ha az ügyfél a hordozható verziót választja. Összességében ha valaki a lakóautójára szeretne felszereltetni egy Starlink szatelitet, annak

egy összegben ki kell fizetnie 599 dollárt, illetve utána a 135 dolláros havidíjat magáért az internetszolgáltatásért.