Kilométeres sorok álltak az utolsó oroszországi McDonald's előtt. 

A moszkvai vasútállomáson található gyorsétterem zárt be utolsóként az országban, így aki még utoljára szeretett volna enni egy Big Mac-et, ott volt rá lehetősége – írja az Új Szó

A McDonald's nemcsak bezárta, de el is adja oroszországi üzletágát

A világ egyik legnépszerűbb gyorsétteremhálózata harminc éves működés után válik meg az orosz piactól.

A McDonald's első moszkvai étterme a Puskin téren nyílt meg. Ekkor több mint 30 ezer ember állt sorban az első hamburgerekért, még annak ellenére is, hogy az ára sok esetben meghaladta egy átlagos munkás akkori napi keresetét.

A franchise éttermei iránt az elmúlt hetekben megnőtt a kereslet, miután bejelentették kivonulásukat az országból. Az elemzők szerint azonban a McDonald's a védjegyét mindenhol otthagyta, ezzel nyitva hagyva a visszatérésüket. Az amerikai gyorsétteremlánc május 19-én megállapodott Alexander Govorral, hogy ő lesz a hálózat új tulajdonosa. A férfi cége jelenleg 25 éttermet üzemeltet a franchise-on belül.

Megvan az oroszországi McDonald’s éttermek új tulajdonosa

Az orosz kormány minden szükséges támogatást megad az induláshoz a McDonald’s amerikai gyorsétteremlánc oroszországi egységeit átvevő új tulajdonosnak – jelentette be Gyenisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter.