Már nem kell sokat várni az Apple virtuális (VR) és kiterjesztett valóság (AR) szemüvegére, az eszköz várhatóan már jövőre elérhető lesz 

írja a Gadgets 360 techportál.

Apple AR/VR Headset
Fotó: Apple

Az értesülést arra alapozzák, hogy az amerikai szabadalmi hivatal RealityOS néven már be is jegyezte az operációs rendszer védjegyét. A vállalat elővigyázatosságból a Realityo Systems cégen keresztül intézte az ügyet, hogy ne lehessen egyből összerakni, mire készülnek. Parker Ortolani, a The Verge újságírója pedig napvilágra hozta a dokumentumot, amely szerint már Ugandában is felkerült a szabadalmi listára a találmány.

Szakértők szerint a júniusi 6-ai fejlesztői konferencián már közölhetnek konkrétumokat, de legkésőbb ősszel többet lehet tudni a koncepcióról. A kiterjesztett valóság headsettel már hét éve kísérleteznek, azonban felmerültek olyan problémák, mint például a készülék felforrósodása, ezért várhatnak még a piacra dobható, kész termék prezentálásával. A VR-szemüveg ára tudásszinttől függően 1000 és 3000 dollár között alakulhat, azaz több mint egymillió forintot is elkérhetnek érte.

Zuckerberg éveken belül mindenkire ráadná a virtuális szemüveget

Nagy erőkkel dolgozik azon Mark Zuckerberg és csapata, hogy 2024-től fokozatosan, majd végül mindenki számára elérhetőek legyenek a kiterjesztett valóságba belépéshez szükséges AR-szemüvegek.