A Tesla vezére szerint a

Twitter jelentősen megsértette a kötelezettségeit, így fenntartja magának a jogot, hogy egyoldalúan felrúgja a megállapodást.

Ez az első alkalom, hogy egy tweetnél hivatalosabb formában nyilatkozott az üzlettel kapcsolatos aggályairól.

Musk már többször közölte, hogy addig nem mehet végbe a tranzakció, ameddig nem kap hivatalos számokat arról, hogy mennyi hamis profilt tartanak nyilván a Twitteren. A vállalat eddig félvállról vette ezeket a fenyegetéseket és azt állította, hogy az átvilágítás nélkül is meglesz minden szükséges információ, amivel Musk átveheti a cég irányítását. A milliárdos még márciusban közölte, hogy addig áll az üzlet, ameddig nem kap felvilágosítást a kért adatokról.

NEW YORK, NEW YORK - MAY 02:   Elon Musk attends The 2022 Met Gala Celebrating "In America: An Anthology of Fashion" at The Metropolitan Museum of Art on May 02, 2022 in New York City. (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue) 1395371342
Fotó: Dimitrios Kambouris / Getty Images for The Met Museum/Vogue

Musk levelében azt írja, hogy

egyre gyanúsabbá válik az egész ügylet azzal, hogy a Twitter látványosan nem akar választ adni a kérdéseire.

A Tesla vezér szerint a cég hazudik, amikor azt állítja, hogy 5 százalék a hamis profilok aránya a platformon, mivel Musk szerint legalább 20 százaléknak kell lennie ennek az aránynak. A milliárdos közölte, hogy szüksége van pontos adatokra és meggyanúsította a Twittert, hogy nem megfelelő, túl laza elemzési módszerekkel dolgoznak.

Musk ügyvédje szerint ügyfele jogosult a kért adatokra, hogy ezekkel felkészülhessen a cég vezetésére. A Twitter nem reagált a Reuters megkeresésére.