A BNP Franciaország legnagyobb bankja. Nem rég a képviselői tárgyaltak a holland kormánnyal a tranzakció lehetőségeiről - írta meg a Bloomberg. A BNP rendkívüli érdeklődést mutat az ABN Amro lakossági és vállalati portfóliója iránt. Emellett nem titkolt célja a pénzintézetnek az észak-európai terjeszkedés kiépítése.

France, Paris, BNP Paribas Bank, Head Office (Photo by GARDEL Bertrand / hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP)
Fotó: GARDEL BERTRAND / Hemis via AFP

A francia pénzintézet érdeklődése után az ABN Amro részvényei 17 százalékot emelkedtek a tőzsdén. A hírre a francia bank papírjai is erősödtek 3 százalékkal - erről a Reuters adott hírt.

A Reuters megkereste a holland kormányt a hírrel kapcsolatban, de nem kapott választ a kérdéseire. A holland pénzügyminisztérium közölte, hogy nem tudja kommentálni a Bloomberg jelentését az ügyről.

A Pénzügyminisztérium nem tehet nyilvános bejelentést az ABN Amro részesedésének értékesítésével kapcsolatos konkrét megfontolásokról

– olvasható a minisztérium közleményében.

Mindaddig, ameddig a kormány részesedéssel bír a pénzintézetben, rendszeresen tárgyal a különböző érdekelt felekkel az ezzel kapcsolatos témák különböző aspektusairól - idézi a Reuters a minisztérium válaszát.

A két hitelező szóvivője nem volt hajlandó kommentálni a piaci pletykákat - erről a Financial Post írt.