A népszerű játékgyár egy új funkcióval kedveskedik rajongóinak, online minifigura-készítő rendszert hoz létre. A tervezési folyamat végén arra is lehetőség nyílik, hogy megvásároljuk az így elkészített figurát.

A Minifigure Factory nevű oldalon különböző fejeket, fejfedőket, törzseket, lábakat és kiegészítőket lehet választani az egyedi minifigurákhoz – számolt be a jó hírről a The Verge.

A testtörzs esetében még tovább lehet menni az egyediségben, saját szöveget, logót is lehet tenni rá. A Lego moderálni fogja a terveket, és megakadályozza, hogy a felhasználók nem megfelelő minifigurákat alkossanak. A Lego-emberkéhez több kiegészítőt is választhatunk, például laptopot, perecet vagy pizzát.

Az elkészült minifigurát 11,99 dollárért (mintegy 4800 forint) meg is lehet rendelni, de háztartásonként csak egyet lehet vásárolni.

Korábban működött már hasonló szolgáltatása a cégnek, azonban a Build A Minifigure eszköz csak bizonyos országokban elérhető, és a testreszabási lehetőségek palettája is jóval szegényesebb.

Lörrach, Germany - April 30th 2021: Lego minifigures clown in purple cup and girl on the street parade or carnival. Editorial illustrative image of carnival.
Fotó: Shutterstock

A cég a Minifigure Factoryt egyelőre bétatesztnek nevezi. A vállalat közleményében kiemelték, hogy egyes alkatrészek és funkciók nem feltétlenül állnak rendelkezésre, és könnyen előfordulhat, hogy az oldal időről időre nem lesz elérhető.

A projekt elég hiánypótló megoldás, ugyanis sokan a meglévő alkatrészek felhasználásával próbálják saját magukat elkészíteni.

Léteznek cégek, amelyek egyedi, kis szériás figurák legyártásával foglalkoznak. Egy emlékezetes ilyen kezdeményezés volt, amikor az orosz–ukrán háború kezdeti időszakában egy amerikai vállalat az ukrán elnököt, Volodimir Zelenkszijt mintázta meg, használati tárgyként pedig Molotov-koktélt alkotott.

Legóból és Fortnite-tal építi a metaverzumot a Sony

Kétmilliárd dollárral száll be az Epic Gamesbe a japán szórakoztatóelektronikai cég és a Lego jogait birtokló befektetői csoport.