A német családi tulajdonban lévő Balluff vállalatcsoport Veszprém és Csetény után Budapesten nyitott új, fejlesztéssel foglalkozó irodát, ahol tíz magas képzettséget igénylő munkahely jön létre – közölte a társaság. 

A vállalatcsoport az egyik első német beruházóként érkezett Magyarországra, leányvállalata, a Balluff Elektronika Kft. 1989-ben alakult meg, Magyarországon mintegy 1000 munkavállalót foglalkoztatnak. Portfóliójuk többek között különböző szenzortechnikai, vizuális és optikai azonosításra alkalmas gyártmányt, biztonságtechnikai, ipari hálózattechnológia terméket tartalmaz. Termékeit számtalan iparágban, köztük az autóiparban, az energetikában, az élelmiszergyártásban, a gyógyszeripartban alkalmazzák.

Önkéntesek a Balluff szenzorgyártócég standjánál a Hannover Messe (hannoveri vásár) megnyitójának előestéjén Hannoverben 2016. április 23-án. (Fotó: TOBIAS SCHWARZ / AFP
 

Magyarországi gyártási tevékenysége kulcsszerepet játszik a Balluff vállalatcsoportnál, hiszen a gyártási tevékenység nagy része jelenleg itt koncentrálódik.

Tervezik a további kapacitásbővítést, továbbá a fejlesztési területen a jelenleg mintegy 80 fős létszámot közép- és hosszú távon 140 főre szeretnék növelni – közölték.

A Balluff világszerte 3600 munkavállalót foglalkoztat, a csoport 2021-ben mintegy 504 millió eurós árbevételt ért el. A Neuhausenban található központi székhelyén kívül a Balluff világszerte több értékesítési, gyártási és fejlesztési telephellyel rendelkezik, több mint 60 országban 37 leányvállalattal van jelen Európában, Ázsiában, Észak- és Dél-Amerikában.

A tájékoztatás szerint a Balluff vezetősége egy évvel ezelőtt döntötte el, hogy bővíti fejlesztési tevékenységét Magyarországon. A döntést támogatta, hogy a létszám stabilizálására, illetve további 30 fejlesztőmérnök felvételére a kormány 2021-ben 518 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.

Nyilvános cégadatok szerint a Balluff Elektronika Kft. 2021-ben 42,2 milliárd forint árbevételt ér el, ami 41 százalékos növekedés a 2020. évi 29,7 milliárd forint után, az adózott eredménye tavaly csaknem 1,2 milliárd forint volt, az egy évvel korábbi 1,1 milliárd forint után.