Kedden visszaáll az eredeti menetrend a szobi vonalon – jelentette be közleményében a MÁV Zrt. hétfőn.

Nagymaros és Szob között mindkét vágányon közlekedhetnek a személyszállító vonatok, vagyis visszaáll az eredeti menetrend a Budapest–Vác–Szob vonalon augusztus 16-ától – tudatta a vasúttársaság.

Nagymaros, 2022. június 9.
Sár és törmelék borítja a síneket a Dömösi átkelés vasúti megállóhelyen 2022. június 9-én Nagymaros és Zebegény között, ahol a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt beomlott a domboldal. A hegyoldal mintegy egy kilométer hosszan omlott az útra, senki nem sérült meg. Az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták, és a vasúti pályán is szünetel a forgalom.
MTI/Mihádák Zoltán
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

A MÁV kiemelte, hogy a Technológiai és Ipari Minisztérium kérésének eleget téve, eszközök és szakemberek átcsoportosításával, felgyorsította a helyreállítást.

A Nagymaros és Szob közötti szakasz a június 9-i esőzés miatt kialakult sár- és kőlavinában rongálódott meg a Dömösi átkelésnél, Nagymaros és Zebegény között.

A biztonságos vasúti közlekedés érdekében a vasúttársaság időszakosan eltávolítja az esőzések során lecsúszó talajt és sziklákat a támfal mögül a Nagymaros–Zebegény közötti szakaszon. A Szent Mihály-hegynél lévő területet sziklaőr figyeli – olvasható a közleményben.