Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook jelentette be az iPhone 14 Plust és egy iPhone 14-est.

A technológiai vállalat az iPhone 14 Plusszal a régebbi iPhone 13 mini modellt egy nagyobb, 6,7 hüvelykes képernyővel rendelkező modellre cseréli. 

Az iPhone 14 ára 799 dollár (több mint 316 ezer forint), a Plus modellé pedig 899 dollár (több mint 355 ezer forint) lesz az Egyesült Államokban. Az előrendelések szeptember 9-én indulnak.

Az Apple azt közölte, hogy az egyesült államokbeli iPhone 14 modellek többé nem használnak fizikai SIM-kártyát, hanem digitális eSIM-re cserélik, amely több telefonszámot is támogathat, és biztonságosabb adattárolást nyújt a felhasználóknak.

iphone14, apple
Fotó: TechTalkTV, YouTube

Az iPhone 14 pro a cég idei év csúcsmodellje, amely kisebb, 6,1 hüvelykes képernyővel rendelkezik, a nagyobb modell neve pedig iPhone 14 Max lesz.

Az iPhone 14 Pro számos új funkcióval rendelkezik: 

  • Always-On Display funkciót kapott, amely nem kapcsol ki akkor sem, ha nincs használatban, 
  • egy új, alacsony fogyasztású üzemmódot bevezetettek az akkumulátor élettartamának növelésére, 
  • legújabb A16 Bionic csipje 4 nanométeres processzorra épült, 
  • 48 megapixeles kamerát kapott,
  • újratervezett vaku  jár hozzá.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója az Apple Watch híreivel indította el a tech óriás idei online termékbemutatóját. Az új eszköz a 8-as nevet viseli – ismertette Jeff Williams, az Apple operatív vezérigazgatója. A prezentáció szerint az új okosóra tartósabb a korábbi modelleknél, és hőmérsékletmérővel rendelkezik, amelyet 

az Apple a nők egészségi állapotának nyomon követésére fog használni, beleértve az ovulációt is. Az óra még azt is meg tudja becsülni, hogy a felhasználónak mikor volt utoljára peteérése.

Apple Reseller In Poland, iwatch, apple,
Illusztráció
Fotó: NurPhoto / Getty Images

Az Apple bejelentette az újratervezett Apple Watch SE nevű modelljét is is, amely a 8-as sorozatnak egy alacsonyabb költségű változata. Az idei modell a következőket tartalmazza: 

  • nagyobb képernyőt,
  • új műanyag kialakítást az óra alsó részén, 
  • illetve pulzusértesítés
  • és esésérzékelés is elérhetővé vált. 

Szeptember 16-tól 249–299 dollár (körülbelül 98–118 ezer forint) közötti áron lesz kapható az Egyesült Államokban. Az Apple szerint 

az új óra akár 60 órányi akkumulátor-élettartamot is elérhet egy szoftverfrissítéssel idén ősszel.

A 8-as modell alumíniumváltozatát négy színben lehet megvásárolni, a rozsdamentes acél változatot pedig három színben. Legalább 399 dollárba (közel 158 ezer forint) kerül egy alumíniummodell, és 499 dollárba (közel 198 ezer forint) a mobilkapcsolattal rendelkező modell.

Az Apple azt állítja, hogy 

az eszközt úgy tervezték meg, hogy az adatokat biztonságosan és privát módon tárolja, és az egészségügyi adatokat csak a felhasználó kifejezett engedélyével osztják meg.

Bemutatták az Apple Watch Ultra új, csúcskategóriás óráját is új dizájnnal, nagyobb képernyővel és titántokkal. A termék szabadtéri sportolóknak készült. Az óra ára 799 dollárról indul (több mint 316 ezer forint), és az amerikai boltokban szeptember 23-án kerül a polcokra.

Az Apple AirPods Pro új modellje zajszűrővel rendelkezik, 249 dollárba (körülbelül 98 ezer forint) kerül, és szeptember 23-tól kapható a boltokban. Jobb a hangminősége és a -tisztasága – állítja az Apple – a belsejében található Apple H2 csipnek köszönhetően, amely a korábbi H1 modell frissített megoldása.

Az új funkciók közé tartozik: 

  • érintőgomb a hangerő beállításához,  
  • hosszabb akkumulátor-élettartam akár 6 óra hallgatási idővel,  
  • kisebb, extra kicsi fülvég, 
  • egy hangszóró került a tokba,  
  • és MagSafe töltővel is tölthető.