Átadták a Penny kibővített karcagi logisztikai központját, amely így a keleti régióban már 71 üzletet képes kiszolgálni –  olvasható a cég közleményében. 

Penny, Karcag, 2022
 Izer Norbert, Silke Janz és Florian Jens Naegele.
Fotó: Penny

Nagy örömünkre szolgál, hogy az alsónémedi, a veszprémi, valamint a karcagi logisztikai központjaink által kiszolgált 228 üzletünkkel immár 26 éve hozzájárulhatunk a magyar gazdaság fejlődéséhez.

„Az ország iránti hosszú távú elköteleződésünk egyik mérföldköve a megújult karcagi létesítményünk, amely még inkább segít céljaink elérésében. Azaz abban, hogy minél több hazai termék kerüljön ki üzleteinkbe, amelyekben a lehető legfrissebb és legjobb ár-érték arányú termékeket kínáljuk vásárlóinknak” – nyilatkozta Florian Jens Naegele, a Penny magyarországi vezérigazgatója.

Az ünnepélyes átadóra meghívást kapott Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára is. „A karcagi logisztikai központ bővítése országos szinten is fontos mérföldkő a hazai gyártású termékek értékesítése, valamint az újabb exportpiacok felé nyitás terén. Ennek a nagy volumenű beruházásnak a megvalósulása több szempontból is illeszkedik Magyarország kormánya gazdaságfejlesztési, valamint a régió munkahelyteremtési és foglalkoztatottság-fejlesztési céljaihoz. Jelenlegi világunkban a bizalom az egyik legnagyobb érték, és a megújult raktárközpont a Penny magyar gazdaságba vetett bizalmának egyfajta jelképe – mondta az államtitkár. 

penny, karcag, 2022
A mintegy hétmilliárd forint értékű beruházás által a létesítmény külterülete 30 ezer, az épület maga pedig 10 ezer négyzetméterrel bővült.
Fotó: Penny

A karcagi létesítmény külterülete 30 ezer, az épület maga pedig 10 ezer négyzetméterrel bővült. Ennek köszönhetően nemcsak közel a duplájára nőtt a tárolási kapacitás, 

hanem a becslések szerint a kamionoknak csaknem 250 ezer kilométerrel kevesebb utat kell megtenniük, és károsanyag-kibocsátásuk mintegy 220 ezer kilogrammal csökken évente. Ráadásul a korszerűsítésnek köszönhetően fenntarthatóbbá, ezzel együtt költséghatékonyabbá és környezettudatosabbá is vált a létesítmény működése.

„Nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy vállalatpolitikánk eredményeként a karcagi logisztikai központban egy nagyon eredményes, hatékony csapat működik. A régióban nagyra becsült munkáltatók vagyunk, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy gyakran több generáció, nagypapa, fiú és unoka dolgozik együtt” – mondta Silke Janz, a logisztikai-területért is felelős pénzügyi igazgató.