Az ünnepek előtt a legtöbb áruházláncnál nagyobb rohamra számítanak. Hasonló várakozásokkal néz az adventi időszak elé az IKEA is: a korábbi évek tapasztalatai alapján ebben a periódusban sokan látogatják az áruházaikat és a weboldalon is rengetegen gyűjtenek inspirációt.

Hosszabb ideig lesznek nyitva az IKEA áruházai az adventi hétvégéken
Hosszabb ideig lesznek nyitva az IKEA áruházai az adventi hétvégéken
Fotó: Bánkúti Sándor / MW

Farkas Mihály, az Örs vezér terei IKEA értékesítési vezetője ismertette, hogy a korábbi adventi időszakok alapján a karácsonyi dekorációk mellett ilyenkor emelkedik az étkészletek, az étkezőbútorok iránti kereslet is.

A megnövekedett érdeklődés miatt az áruház vezetése úgy döntött, hogy

az adventi időszakban december 2–3-án, 9–10-én és 16–17-én is hosszabb nyitvatartással várja a látogatókat.

December első három hétvégéjének pénteki és szombati napján az áruházak 10.00–21.00 óra között lesznek nyitva, a Svéd Étterem és Kávézó 9.30–20.30, a Svéd Finomságok Boltja, a Bisztró, illetve az Örs vezér terei IKEA Fánkboltja 10.00–20.30-ig várja a vendégeket. Az adventi hétvégék érintett napjain a központi ügyfélszolgálat is 21 óráig üzemel.

Ugyanakkor a vásárlást nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni, az elmúlt évekhez hasonlóan december 24-én és december 31-én már egyik hazai IKEA sem nyit ki.

Bár nemcsak a helyszínen, hanem online is van lehetőség a kiválasztott termék megvásárlására, az IKEA felhívta a figyelmet arra, hogy amennyiben azt szeretnénk, hogy az ünnepek előtt biztosan megérkezzenek a megrendelt termékek, legkésőbb december 12-ig érdemes leadni a rendeléseket.

Nem marad el a megszokott fenyőfavásár sem, amely az Örs vezér terén az áruház előtti parkban, Budaörsön és Soroksáron pedig a parkolókban lesz megtalálható december 1-jétől.

A téli vásár időszaka december 16-tól január 12-ig tart, ennek során több mint száz termék árát csökkenti az IKEA. Azt azonban hangsúlyozták, hogy az árucikkek elérhetősége áruházanként eltérő lehet, és az akció a készlet erejéig érvényes.

Nem ismeri a válságot az IKEA – Töretlen a kereslet, ugrik a bevétel

Több mint 5 százalékkal nőtt a svéd bútoráruház forgalma, sem a kivonulás Oroszországból, sem az ellátási gondok nem lassították a bővülést.