A CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. és a Széchenyi István Egyetem közel 800 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert személyre szabható biztosítási termékek fejlesztésére – közölte a konzorciumot vezető CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. pénteken az MTI-vel.

CIG
Fotó: Kallus György/Világgazdaság

A közleményben kiemelték, hogy a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által támogatott projekt összköltsége 1,44 milliárd forint.

A társaság az egyetemmel közösen a mesterséges intelligencia segítségével 2024-ig fejleszt a közép-európai piacon egyedülálló, személyre szabható biztosítási termékeket 

– írták. A projekt célja a társaság versenyképességének további javítása piacorientált innovációs tevékenységgel – tették hozzá.

Polányi Zoltán, a CIG Pannónia Életbiztosító vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy a támogatás segítségével először egy új biztosítói alaprendszert fejlesztenek, amely mind a partnereik, mind pedig az ügyfeleik számára modern felületet biztosít majd. Később terveik szerint minden évben új termékeket kapcsolnak majd ebbe az alaprendszerbe, így 

hosszú távon ez a megoldás alapozza meg az ötéves növekedési stratégiájukban meghatározott fejlődés informatikai kereteit 

– jelezte.

Közös nevezőn a CIG és az MKB Egészségpénztár

A biztosítótársaság növekedési stratégiájának része az ilyen típusú szerződéskötés.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. az első kilenc hónapban 828 millió forintra növelte az adózott eredményét az egy évvel korábbi 795 millió forinthoz képest; a cég tavaly 1,68 milliárd forint adózott eredményt ért el, 155 százalékkal többet, mint 2020-ban.

A társaság a BÉT prémium kategóriás kibocsátója, részvényei pénteken 235 forinton zártak, árfolyamuk egy éven belül 228 és 388 forint között változott.