A BKV-nál zajló bértárgyalás sorozat hétfői plenáris ülésén a munkáltatói és a munkavállalói oldal képviselői elfogadták a 2023-as évre vonatkozó fizetésfejlesztés részleteit tartalmazó megállapodástervezetet. Az egyezség aláírására a BKV Zrt. igazgatóságának jóváhagyása után kerülhet sor – ismertette közleményében a közlekedési társaság.

2021.12.29. BudapestÖrs Vezér tere, agglomerációs közlekedés, HÉVFotó: Kurucz Árpád (KA)Magyar Nemzet 2021.12.29. Budapest
Örs Vezér tere, agglomerációs közlekedés, HÉV
Fotó: Kurucz Árpád (KA)
Magyar Nemzet
BKV
Megszületett a BKV bérmegállapodása.
Fotó: Kurucz Árpád / Magyar Nemzet

A tervezet szerint az alapbérfejlesztés mértéke átlagosan 15 százalék, amelyet az alábbiak szerint hajtanak végre: a főállású munkavállalók személyi alapbérfejlesztésének mértéke február elsejétől minimum 12, az úgynevezett 13–16 HAY munkaköri szinteken 15, míg a 7–12 HAY munkaköri szinteken 16 százalék.

A BKV főállású munkavállalóinak számára, a vállalatnál megszakítás nélkül eltöltött idő elismeréseképpen, a már működő bértarifarendszer részeként, az alapfizetésbe építve szenioritási rendszert alkalmaznak.

A tervezet továbbá többek között rendelkezik a Budapest Pótlék fővárosi rendszerének fokozatos bevezetéséről, a bérfelzárkóztatásról, különös tekintettel a kulcsemberekre, a hiányszakmákban dolgozókra, a diplomás munkavállalókra és a mérnökökre.

A megállapodás aláírása, az igazgatóság jóváhagyó döntése után, még februárban várható.

Kellemes meglepetésekkel készül a BKK

Kedvezményes jeggyel készül a BKK Valentin-napra.