Márciustól azonnal érvényesíthető lesz a jegy a BudapestGO alkalmazásban, amelyben a fővárosi közösségi közlekedéssel kapcsolatos információk érhetők el. A technológiának köszönhetően 4 lépéssel kevesebb és 10 másodperccel rövidebb lesz a jegyérvényesítés és a bérletbeolvasás – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A gyors jegyvásárlást először a metrókra vezetik be.
Fotó: MTVA / Róka László

Márciusban bevezetünk egy olyan technológiát, amelynek segítségével a mobiljeggyel utazók számára tényleg csupán egyetlen mozdulat lesz a jegyérvényesítés vagy a bérletbeolvasás – mondta Walter Katalin.

Ez először a metró területén lesz lehetséges, majd fokozatosan bővül az ezzel a technológiával ellátott járművek köre. 

A BKK tervei szerint májusra minden járművön lesz azonnali jegyérvényesítés és bérletbeolvasás, de csak a BudapestGO-ban.

Az applikáció az agglomerációban is használható a MÁV-Start elővárosi járatainak, a MÁV-HÉV járműveinek és a Volánbusz agglomerációban közlekedő járatainak valós idejű követésére. Az alkalmazásban továbbá helyi vagy helyközi jegy és bérlet váltható a távolsági buszokra és csaknem minden nagyobb magyarországi város helyi közösségi közlekedési eszközére.

A BKK jegyértékesítésének több mint 20 százalékát a digitális jegyek teszik ki, amelynek kétharmadát a BudapestGO-ban vásárolják. Az alkalmazást több mint 2,2 millióan töltötték le az elmúlt egy évben és egymillióan rendszeresen használják. December végéig 31 millió útvonalat terveztek és 570 ezer felhasználó 4,7 millió jegyet és bérletet vásárolt.

Az alkalmazás elindításának első évfordulója alkalmából, utalva Budapest létrejöttének 150. évfordulójára, február 14-én 150 forintba kerül egy napijegy. A születésNAPIjegy péntektől vásárolható meg a BudapestGO-ban, valamint a többi, mobiljegyet árusító applikációban, és február 14-én nulla órától éjfélig használható fel

 – közölte a BKK, ami kiemelte, hogy a BudapestGO az egyik legnépszerűbb magyar fejlesztésű alkalmazás.