Péntekig kitolták a vételi határidőt a Manchester United labdarúgóklub tulajdonosai. A Glazer család november óta árulja az egyesületet, és az eredeti határidő szerdán lejárt, de az amerikai csoport kétnapos hosszabbítás mellett döntött. 

A két legnagyobb érdeklődő Sir Jim Ratcliffe brit milliárdos, az Ineos vegyipari cégcsoport hetvenéves főnöke, valamint a katari emír testvére, Jasszim bin Hamad al-Thani.

Old,Trafford,,Manchester/uk,-,July,6,2019:,Shots,Of,Old
Fotó: Simon Vayro

A hírek szerint mindkét vevőjelölt ötmilliárd font körüli összeget kínál az MU-ért a Glazer családnak, amely 2005-ben 750 millió fontért szerezte meg a klubot. Az amerikai família azonban – amely nem örvend nagy népszerűségnek a szurkolók körében – állítólag legalább hatmilliárd fontot szeretne kapni a hússzoros angol bajnok klubért.

A Manchester United piaci kapitalizációja 4,17 milliárd dollár, a 2022-es, viszonylag alacsony árfolyam után az év végétől egy gyors felpattantás következett a jegyzésben, és azóta 20–25 dollár között oldalazik az árfolyam. 

A Manchester United árfolyama 2022-től
 

Versenyfutás a Manchester Unitedért: a katariak brit milliárdos riválisa feladta

A Manchester United tulajdonosa, az amerikai Glazer család tavaly novemberben jelentette be, hogy hajlandó lenne megválni a csapattól. A hírek szerint legalább öt ajánlat érkezett, a katari emír testvére, Jasszim bin Hamad al-Thani mellett a brit milliárdos Jim Ratcliffe is jelezte vásárlási szándékát. A Glazerek a hírek szerint legalább hatmilliárd fontot kérnének a csapatért, amire Ratcliffe azt reagálta, hogy nem ment el az esze.

Borítókép forrása: bodrumsurf