A LinkedIn, a Microsoft tulajdonában lévő népszerű üzleti közösségi platform megszünteti a kínai alkalmazását, az InCareert, és 716 alkalmazottat bocsát el világszerte – áll a vállalat munkatársainak küldött üzenetben. A hétfőn bejelentett lépés 

a LinkedIn világszerte mintegy 19 ezer alkalmazottjának körülbelül 3,5 százalékát érinti. A LinkedIn 2021 decemberében indította útjára az InCareert, miután leállította a honosított LinkedIn termékét Kínában. 

Chiang,Mai,,thailand,Dec,21,2016,:,Businessman,Holding,A CHIANG MAI ,THAILAND DEC 21 2016 : Businessman holding a iPhone 6 plus with social network service LinkedIn on the screen. iPhone 6 was created and developed by the Apple inc.
Fotó: Shutterstock

„Bár az elmúlt évben az InCareer elért bizonyos sikereket az erős kínai székhelyű csapatunknak köszönhetően, azonban a kiélezett versennyel és kihívásokkal teli makrogazdasági légkörrel is szembe kellett néznie” – fogalmazott Ryan Roslansky, a LinkedIn vezérigazgatója.

A CNBC cikke szerint az InCareer augusztus 9-ig törli az összes felhasználói fiókot. A cég továbbra is Kínában működteti tanulási, marketing- és tehetséggondozó üzletágát, de Roslansky jelezte, hogy a vállalat a következő évben is folytatja a „kiadások kezelését”, ami arra utal, hogy további költségcsökkentések vagy elbocsátások jöhetnek még.   

Újabb szuperokos chatbot robbanhat be: a LinkedIn és a DeepMind alapítói hozták létre

A tavaly november végén debütált ChatGPT gyorsan meghódította az internetet, és sorra jelennek meg a riválisok, van már kínai és orosz változat is. Ezúttal a LinkedIn és a DeepMind társalapítói adtak ki saját chatbotot.