Az Adidas ismét árulja az interneten a Yeezy cipőket, hónapokkal azután, hogy a német óriáscég megszakított minden üzleti kapcsolatot Kanye Westtel – akit egy ideje már Yeként hívnak –, mert a rapper-divattervező a cég számára is több vállalhatatlan kijelentést tett.

A sportmárka szerdán kezdte el ismét a dizájnercipők értékesítését, miután májusban bejelentette, hogy 

a rapperrel közösen készített cipőkből több millió áll a raktárakban, körülbelül 1,2 milliárd euró értékben, miután az értékesítést leállították. A másodlagos piacokon pedig kilőtt a Yeezy cipők ára. 

FILES) In this file photo taken on October 25, 2022 (COMBO) This combination of pictures created on October 25, 2022 shows Kanye West attending the 2020 Vanity Fair Oscar Party in Beverly Hills  on February 10, 2020 and the Logo of German sports equipment maker Adidas on a shop in Munich, southern Germany, on March 10, 2021. Adidas said on May 19, 2023 it will begin selling part of its huge inventory of Kanye West's Yeezy products in May, and donate proceeds to NGOs including one founded by the brother of George Floyd.The merchandise has been in limbo since Adidas ended its partnership with the controversial rapper in October 2022. )
Fotó: Jean-Baptiste Lacroix / AFP

Ez az első alkalom, hogy a termékek elérhetők a fogyasztók számára azóta, hogy az Adidas 2022 októberében felmondta a Yeezy-partnerséget

– közölte sajtóközleményében az Adidias. A Fox News Business beszámolója szerint a vállalat ismét megismételte, hogy a Yeezy cipők eladásából befolyt összeg egy részét „a diszkrimináció, a gyűlölet, a rasszizmus és az antiszemitizmus elleni küzdelem támogatására adományozzák”. 

A cipőket kizárólag az Adidas mobilalkalmazásában lehet megvásárolni, ahol 70 dollártól egészen 280 dollárig terjed az áruk. Az applikáció Magyarországon jelenleg elérhetetlen.

A készletek eladása némiképp csökkentheti a veszteségeket, ám azt sem tudni még, hogy milyen arányban adományozzák el a befolyó összeget. 

Bjoern Gulden, az Adidas vezetője védelmébe vette a Westtel folytatott többéves együttműködést, mondván, minden nehézsége ellenére a rapper az egyik legkreatívabb elme az iparágban.