Az Aston Martin brit luxusautó-gyártó nem változtatott idei pénzügyi előrejelzésén, miután – részben a magasabb értékesítési árak hatására – csökkent az adózás előtti vesztesége az idei második negyedévben.

London,-,June,26,,2018:,Aston,Martin,Vanquish,Zagato,Volante
London - June 26, 2018: Aston Martin Vanquish Zagato Volante as seen in Kensington. The Roadster sports car is designed by Zagato and limited to 99 units.
Fotó: Shutterstock

A londoni tőzsdén jegyzett társaság 68 millió font (29,9 milliárd forint) adózás előtti veszteséget könyvelt el a második negyedévben az egy évvel korábbi 173,8 millió font veszteség után. A cég bevétele 23 százalékkal, 381,5 millió fontra ugrott.

Az Aston Martin megerősítette azt a várakozását, hogy idén 7 ezer autót ad el a tavalyi 6400 után, illetve hogy a haszonkulcs mintegy 20 százalékos lesz.

Az 1913-ban alapított cég részvényeivel 2018 októberében indult meg a kereskedés a londoni tőzsdén, azóta jelentősen csökkent az árfolyama, szerdán a kereskedés kezdete után egy órával 3,4 százalékos pluszban állt. A tőzsdére lépéskor a cég piaci tőkeértéke 4,33 milliárd font volt, ez mostanra 2,59 milliárd fontra zsugorodott. 

Nem fedte fel minden lapját az Aston Martin, össze is zavarta a befektetőket

A brit luxusautó-gyártó három éven belül félmilliárd font nyereséggel számol, az értékesítési tervszámokat viszont homály fedi.