A Bolt HTX Kft. a fővárosi taxirendeletben foglalt kritériumoknak teljes mértékben megfelel – erről a Bolt Holding adott ki közleményt szerdán. Erre azután került sor, hogy az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) július elején azt kérte a Fővárosi Önkormányzattól, hogy semmisítse meg a BKK által a Bolt HTX Kft. részére adott jóváhagyó döntést a személytaxival végzett személyszállítási szolgáltatásról.

Bolt, taxi
A Bolt visszautasítja a taxis szövetség vádjait, és azt állítja, szabályosan működik. Fotó: Bolt / Bolt

Az OTSZ, illetve annak elnöke, Metál Zoltán által tett, helyenként kissé nehezen követhető panasz lényege, hogy szerintük 

a Bolt szabadjelző- és logóhasználata nem szabályos,

és sérti a védjegyhasználat gyakorlatát. Erre reagált tehát most a Bolt. Először is leszögezte, hogy 

  • minden esetben a magyar jogi szabályozások szerint jár el, 
  • és azoknak maximálisan eleget téve mindenben együttműködik az illetékes hatóságokkal. 

Kiemelték, hogy a társaság védjegyoltalommal, azon belül is szóra és szóösszetételre vonatkozó védjeggyel rendelkezik. A Bolt Technology OÜ, vagyis a Bolt-központ a jogosultja az érvényes, nemzeti (magyar) BOLT TAXI szóvédjegynek.

A Bolt HTX Kft. jogosult a nevezett védjegy használatára és arra, hogy a védjegy használatát a vele szerződéses jogviszonyban álló partnerei számára engedélyezze

– húzták alá. Emellett jelezték azt is, hogy a társaság a fővárosi taxirendeletben foglalt kritériumoknak teljes mértékben megfelel. „A Bolt HTX Kft. a Budapest Főváros Kormányhivatala által kiállított diszpécserszolgálati engedély alapján működik. A Budapesti Közlekedési Központ Zrt. mint közlekedésszervező által kiadott engedély alapján a Bolt HTX Kft. jogosult a védjegyoltalommal ellátott szabadjelző használatára. A társaság teljes mértékben jogszerűen működik” – fogalmaztak közleményükben.